Valta ei saa karata muualle

Alueemme kuntien paikallispoliitikkoja on kirjoittanut nimensä papereihin ja lupautunut mukaan tammikuun aluevaaleihin.

Kautta aikain ensimmäiset aluevaalit tuntuvat vierailta ja siten ehkä etäiseltä äänestäjille. Paikalliset kuntavaalit tiedetään ja kovasti odotetaan, ketkä asettuvat ehdolle hoitamaan kunnan asioita. Eduskuntaan valitut ovat jo kaukana Arkadianmäellä tekemässä päätöksiä ja Eu-vaaleissa vieläkin harvempi vaivautuu antamaan äänensä.

Aluevaaleissa jos missä on todella tärkeä se annettu ääni. Pikkukuntien ja -kaupunkien äänioikeutettujen täytyy olla hereillä tammikuussa aluevaaleissa laittamassa lipukkeensa kuoreen tai uurnaan. Ääni kannattaa antaa nimenomaan paikalliselle ehdokkaalle.

Omasta kunnasta aluevaltuustoon valittu päättäjä on paras oman kunnan etujen valvoja. Keskittämällä äänet oman kotikunnan ehdokkaalle varmistamme, että edes joku tietää, mistä puhuu, kun on kyse minun kotipaikastani.

Äänestäjien vastuulla on nyt valvoa, ettei valta karkaa suurien kasvukeskusten käsiin niin, että siellä lyödään lukkoon meidänkin asiamme.

Tulevat aluevaltuutetut päättävät tärkeistä palveluistamme, kuten sosiaali- ja terveyspalveluista ja pelastustoimesta.

Etukäteen on tehty arvioita siitä, että pienet kunnat ovat vaarassa jäädä ilman edustusta tulevissa maakuntavaltuustoissa. Me äänestäjät voimme osoittaa moiset ennustukset vääriksi.