Vasaran pauke on hyvä merkki

Tänä leutona talvena ei tarvitse odottaa kovin pitkälle kevääseen, kun olemattomat hanget ja routa ovat sulaneet. Siinä vaiheessa näemme kuinka monella tontilla alkaa tapahtua. Omakotitaloja nousee joka tapauksessa jonkin verran vuosittain. Lisäksi Suupohjassa on rakennusurakoitsijoita, jotka tekevät omakotitaloa suurempia kohteita.

Koko ajan laajentuva kärjenkoskelainen Kortesniemen veistämö on hieno esimerkki yrittäjyydestä ja yritysrakentamisesta. Se on osoitus siitä, että menestyvän yrityksen toimipaikan ei tarvitse sijaita Eurooppatie 8:n varrella, kun tuote on oikea.

Kylät elävät, kunhan on yrittäjiä, jotka pistävät tuulemaan.

Kärjenkoskellakin iso yritys saa aikaan monenlaisia myönteisiä tuulahduksia. Kylään on muuttanut nuoria, koska työpaikka on lähellä. Nyt pitää vain Kärjenkoskelta Vanhaankylään johtava tie saada kuntoon, etteivät autot ja rekat pompi rikki.

Kristiinassa on viime vuosina rakennettu vilkkaasti, vaikka väestökato on jo pitkään pyörinyt sadan hengen vuosivauhdissa. Tosin väestön väheneminen on kaikkien seutumme kuntien koettelemus.

Kristiinassa paikalliset urakoitsijat, kuten Esa Itälaakso ja Petri Pihlajaniemi ovat rakentaneet parikymmenen vuoden sisällä monta isoa pytinkiä

Pihlajaniemen ideamylly tuntuu ehtymättömältä. Lisäksi hän ehtii kehittämään myös Seinäjokea.

Suupohjan asuntomarkkinoihin pitää saada vauhtia, koska nyt omakotitalojen kysyntä lienee tarjonnan tasolla vain Karijoella. Muissa kunnissa kauppa on nihkeää.

Luulisi ruuhka-Suomen ihmisten ostavan nyt maalta halpoja taloja. Kymmenen neliömetrin Helsingin hinnoilla saa maaseudulta aikamoisen talon ja tontin.