Vasemmisto saattaa kadota

Kulunut syksy, etenkin loppusyksy, on ollut lievästi sanottuna värikästä aikaa Kaskisten kaupunginvaltuustossa. Valtuuston kokouksia seuranneille on välittynyt tunne, että yhteishenki on alkanut rakoilla melko pahasti Suomen pienimmässä kaupungissa.

Kaskisille toivoisi parempaa uutta vuotta. Jotta se toteutuu, päättäjien välille on saatava nykyistä parempaa yhteistyötä ja yhteen hiileen puhaltamista. Kun kaupunginjohtaja Minna Nikander palaa sairauslomaltaan vuoden alussa, paikallaan olisi järjestää tilaisuuksia luottamushenkilöille. Niissä etsittäisiin keinoja, miten saada palautetuksi luottamus ihmisten välille.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Carl-Gustav Mangs (r.) totesi viime valtuuston kokouksen päätteeksi, että ”yhteistyötä pitää pystyä parantamaan”. Tällä hän viittasi kaikkiin salissa istuviin päättäjiin.

Kuka olisi Mangsin puhetta kuunnellessaan uskonut, että muutamien minuuttien kuluttua värikkäät käänteet jatkuvat? Melkoinen yllätys koettiin, kun vasemmistoliiton valtuutettu Mirja Högstrand ilmoitti vaihtavansa RKP:n riveihin. Vaikka kyse on klassisesta puolueloikasta, jälkiviisaat tietenkin väittävät, ettei tämä nyt kummoinen uutinen ollut. Högstrand on näet monissa valtuustoäänestyksissä ollut samaa mieltä kuin salin vastakkaisella puolella istuvat RKP:n valtuutetut.

Vasemmistoliitolle jäi enää yksi edustaja Kaskisten valtuustoon, Anneli Tunttunen. Puolueella on tiukka paikka kevään 2021 kuntavaaleissa. Tunttunen ei aio olla enää ehdolla, joten kysymys kuuluu, katoaako vasemmistoliitto Kaskisista?