Vetovoimaa on monenlaista

Jokaisella kunnalla on omat maamerkkinsä ja maineensa tuojat. Kaikki paikkakuntia kiehtovat seikat eivät ole välttämättä yksinomaan ilahduttavia. Suupohjassa löytyy jokaiselta paikkakunnalta tunteita herättäviä kohteita ja asioita.

Kristiina on puutalokaupunki, joka vetää väkeä historiallaan ja merellä. Ihmetellä ei tarvitse, että kahtena viime kesänä kaupungissa on käynyt enemmän matkailijoita kuin pitkän pitkään aikaan.

Kristiinalla on myös mainetta valitusten ja kielipolitiikan tyyssijana. Poliittisella rintamalla ei juuri nyt kuohu, mutta liikkeellä on valituksia. Ne ovat aina kohteilleen ikäviä, vaikka eivät läpi menisikään.

Isojoki on tunnettu Lauhasta, joka on luontomatkailijoiden paratiisi. Alueen geopark-asemaan pääsy parantaa paikkakunnan mahdollisuuksia.

Kyllikki Saaren murha on eniten Isojoelle kuuluisuutta tuonut tapahtuma. Sitä ei tarvitse unohtaa, eikä peitellä. Historioitsija Teemu Keskisarjan tuore teos antaa lisää tietoa ja pohdittavaa lukijoille.

Karijoki on tunnettu hanurimestari Paul Norrbackista ja urheilijoistaan. Vuosikymmenien mittaan paikkakunnalla on vaikuttanut lähes aina joku menestyjä, tavallisesti yleisurheilija. Tällä hetkellä myrkkyläisessä Koskiahon perheessä on nuoria tulevaisuudenlupauksia. Samasta kylästä tulee ratsastuksessa menestyvä Jone Illi.

Karijoen suurin ongelma on väestökato, joka on vaivannut myös muita Suupohjan kuntia. Toivoa tähän tuo kaupunkilaisten kiinnostus maaseudun taloista.

Kaskinen on edelleen teollisuus- ja satamakaupunki, joka kärsii yhä Metsä botnian lopettamisen jälkeisestä krapulasta. Kunnallisvaalit ehkä selkeytti rajua poliittista riitaa, joten kaupungilla lienee mahdollisuudet nousta talousmontustaan.