Yhteisöllisyyttä puhtaimmillaan

Eri yhteyksissä puhutaan yhteisöllisyydestä. Tuo sana on kuultu juhlapuheissa ja eri tilaisuuksissa, joissa halutaan korostaa jonkun paikkakunnan yksituumaisuutta ja me-hengen voimaa. Harvoin kuitenkin pystytään kertomaan esimerkkejä, jotka selventäisivät tuota käsitettä.

Viime viikkojen aikana on moni joutunut miettimään mitä yhteisöllisyys merkitsee pienellä paikkakunnalla Kristiinankaupungissa. Useat tulipalot, jotka onneksi on onnistuttu taltuttamaan, ovat aiheuttaneet levottomuutta kaupungin puutalokeskustassa. Pohdintaa palojen syttymissyystä ja mahdollisesta sytyttäjästä on käyty monen kahvipöydän ääressä. Viimeisten, viime viikonloppuna tapahtuneiden palojen seurauksena on oltu valmiita jopa aloittamaan yöpartiointi, jotta tekijä tai tekijät saataisiin kiinni.

Yhteisöllisyydestä kertovan nuorison nopean toiminnan ja valppaiden asukkaiden ansiosta palot eivät ole päässeet leviämään. Lisäksi palojen sytyttäjäksi epäilty on poliisin hallussa.

Edellä kerrottu toiminta kuvaa hyvin sitä mistä yhteisöllisyydessä on kyse, Yksittäiset ihmiset ovat erityisesti hädän hetkellä valmiita toimimaan oman asuinympäristönsä hyväksi ja suojaksi. Noina hetkinä ei kukaan enää tee eroa sille minkä kielinen tai värinen kukin on tai mitä aatetta kukin kannattaa. Tärkeintä on vain suojata oman yhteisön hyvinvointi.

Tätä yhteisöllisyys on puhtaimmillaan - esimerkiksi.