Ylpeästi Isojoelta

Isojoella voidaan estoitta ylpeillä oman kotikulman tapahtumien runsaudella.

Parintuhannen asukkaan kunnaksi Isojoki on poikkeuksellisen energinen.

Vireyden takaavat yritteliäisyys ja vahva talkoohenki. Isojoella ei meinata, siellä tehdään. Velvollisuuksia ei väistellä, vaan niihin tartutaan rivakasti kiinni.

Luonnollisesti kesäkuukaudet ovat vuoden vilkkainta aikaa Suomessa ja myös Isojoella. Tämän viikon lopussa ovat perinteiset markkinat ja niihin liittyvät useat oheistapahtumat. Lapset painelevat polkutraktoreilla, aikuiset kisaavat kyykässä, on tanssia ja hölkkää sekä paneelikeskustelu.

Kaiken tekee mahdolliseksi se, että iso osa isojokelaisista on valjastettu talkoovoimaksi.

Lisäksi voimaa antaa se, että talkoolaisia ja halukkaita löytyy.

Kun markkinoista selvitään, suunnataan jo Lauhan maisemiin. Toinen Isojoen suven suurtapahtuma on Lauhan spelit, joka myöskään ei toteutuisi ilman reipasta kökkävoimaa. Kysykääpäs piruuttanne, kuinka kauan siellä on käyty järjestyksenvalvojana tai lipunmyyjänä. Vastauksena voi olla, että useana vuonna peräkkäin.

Talvi ei kökkävoimaa kangista. Lauhan hiihto on maakunnan suurin laturetki. Isojoki-viikon ohjelmistosta saadaan nautiskella kevätauringossa. Nämäkin toteutetaan pitkälti talkoohengessä.

Moinen ahkeruus johtuu ylpeydestä kotikuntaan. On halu näyttää, että meillä osataan ja meillä asuu taitavia ihmisiä. Samalla pystytään tarjoamaan mukavaa tekemistä ja yhdessäoloa sekä isojokelaisille että muille.

Vahva talkoohenki on yksi osoitus siitä, että asukkaat viihtyvät kotikunnassaan.