Hyvän miehen lisä

Olen elänyt siinä uskossa, että kaupunkien valtuustot vahvistavat budjetin jokaiselle vuodelle.

Nyt ihmettelen suuresti, miten rkp:läinen koulutuslautakunnan puheenjohtaja voi diktaattorimaisesti runnoa läpi etuuden toiselle rkp:läiselle Kristiinassa. Eiköhän tämä ”hyvän miehen lisä” tullut ennen aikojaan.

Jos saa parempaa palkkaa kuin muut vastaavat saavat, tulisi myös tehdä parempaa työtä.

Suomen tietotoimisto (stt) vertailee lukiot. Kristinestads gymnasium eli Kristiinan ruotsinkielinen lukio oli vuonna 2017 sijalla yksi ja vuonna 2018 sijalla yhdeksän.

Yli 350 lukiota oli vertailussa mukana.

Parempipalkkaisena pitäisi vasta valitun rehtorin nostaa sijoituksia. Vuotta 2017 ei voi voittaa, mutta toinen ykkössija on toki mahdollinen.

Vuoden 2018 sijoitus on hyvällä johtamistaidolla voitettavissa.

Onhan se niin, että voitot ovat koko tiimin ansiota, mutta tappiosta vastaa päällikkö, jalkapallossa valmentaja.

Tämä luvattu ”hyvän miehen lisä” todistaa sen, minkä olen kauan uumoillut. RKP:n eliitti jakaa suomenruotsalaiset kahteen luokkaan. 1-luokka ovat kaikki puolueaktiivit sekä ne, jotka maksavat jäsenmaksunsa ja lunastavat heille lähetetyt Leijona-arvat.

Siellä, missä RKP:llä on enemmistövalta, voittaa aina rkp:läinen, ja toisen luokan suomenruotsalaiset jäävät rkp:läisten jalkoihin.

Kyllä ennen vaaleja toisen luokan ihmiset yritetään voidella karamelleilla, käristemakkaroilla ja räiskäleellä hillon kera. Ja tietenkin katteettomilla lupauksilla.

Jarl Grann

Pietarsaari

>>>>>>> Stashed changes