Julkisivu on tärkeä

Kristiinan Mikkelinmarkkinat tulivat ja menivät. Vieläkin ne houkuttelevat suurta yleisöä kaukaa ja leveältä. Syksyn kolmannessa istunnossaan Kansalaisopiston kansalaispaneeli totesi, että katse tuotevalikoimaan ja asiakaskuntaan kertoo jotain olevan tapahtumassa.

Perinteisten ja ehkä vanhentuneiden tavaroiden joukosta, kuten ”vanhanaikaiset” lelut, löytyy esimerkiksi moderneja elintarvikkeita.

Myyntihenkilöstön pikainen tarkastelu osoittaa, että keski-ikä on korkea ja se herättää kysymyksen siitä, miten uusien markkinamyyjien rekrytointi toimii. Ovatko nuoret kiinnostuneita tästä?

Johtopäätös on kuitenkin, että näin pitää olla myös Kristiinan markkinoilla. Yksi sukupolvi ei välttämättä pidä siitä, mistä toinen pitää ja vanha sekoittuu uuteen.

Tähän kokonaisuuteen sopisi myös yksi tai kaksi hevosta, eikö niin?

Markkinoista ja muusta kaupallisuudesta puheen ollen: Tervahovintien ja Lapväärtintien risteyksessä, niin sanotun Isotorin vieressä, on tyhjä tontti. Sen sijainti on bisnessmielessä erinomainen.

Mitä siinä tulee tapahtumaan?

Muuten kansalaisopiston kansalaispaneeli miettii, toimiiko Kristiinassa kunnallinen julkisivujen tarkastus edelleen. Ellei näin ole, niin tähän pitää ryhtyä mahdollisimman pian.

Historiallisen puutalokaupungin ehdottomassa keskustassa, jolla on suuri merkitys Kristiinan kuvan luomiseen, sekä paikoissa, jotka ovat merkittävän tärkeitä matkailun kannalta, kuten Lålbyn sisäänkäynti, on myös varsin huonokuntoisia rakennuksia (sekä yksityisiä että julkisia).

Kuka on vastuussa siitä, että näihin ongelmiin puututaan?

Dennis Rundt

Kantakaupunki

Kansalaisopiston kansalaispaneelin puolesta