Kahden pakastimen loukussa

Iän myötä on syntynyt tilanne, että on kaksi pakastinta. Toisen hankin muuttokotiin. Vahvistin uskomusta, että kun kaappipakastimen hinta on tehtäväänsä nähden halpa.

Muistelin jääkaapin toiminnan hyvät palvelut, sen avun naapurin syksyn tullessa ollessa vaikeuksissa uuden sadon sijoittamisessa. Hänellä oli jääkaapissa vielä mansikoita, jotka täytyi saada pois. Luotin jääkaapin tehoon, kun tulossa oleva erä mahtui sinne vielä hyvin. Varsinainen ongelma alkoi, kun piti pohtia mitä otan kaappipakastimeen, jossa on merkittävästi pienemmät tilat. Minkä oleminen jääkaapissa oli tärkeää. Siellä piti olla puolikas leipää kantoineen.

Sitten tarkistin oliko siellä vielä Aurajoesta ongella saamani ahven, ikkelistä saamani lihakukko, mustikoita, vierasvara nisua ja keittokinkkua. Kaappipakastimen koko huomioon ottaen en sinne ajattele hirvenlihaa, korkeintaan pieniä annoksia erilaisia makuekijöitä kohentaviqa tuotteita.

Tähänastisen leivänkannikat olen pussittanut. Nyt pyrin syömään leivän kokonaan. Mansikoista otan , osan jätän jääkaappiin.

Huomasin oloni keventyneen kaappipakastimen hankinnan myötä. Tuotteiden monipuolisuus on paras palvelija.