Karmea moka – mutta ehkä ei niin kauhea?

Porista Kristiinankaupungin (vaiko yksityisen?) poistetulta tietokoneen kovalevyltä (SK:a 18.8) löytyneet tiedot sinänsä eivät olleet hyväksyttyjä vieraissa käsissä. Jokin perusvirhe on sattunut tietokoneen aikaisemmalle omistajalle, jolta nämät tiedot karkasivat koneen mukana.

Siinä yksinkertaisesti on sattunut sellainen virhe, että koneessa on joku mennyt epäkuntoon, ja on katsottu vika niin suureksi, että ei kannata korjata. Rikkinäiseltä koneelta ei ole saatu myöskään kovalevyä tyhjennettyä ja soppa onkin ollut valmis, kun se joutui vieraisiin käsiin salasanoineen.

Mitä tulee koneelta löytyneisiin resepteihin, niin olisikohan sittenkään onnistunut niiden väärentäminen toiselle henkilölle? Ehkä väärentäjälle itselleen, mutta sekin olisi apteekissa nopeasti huomattu.

Apteekissa tarvitaan aina sairasvakuutuskortti ja sitä ei vieraille ihmisille voi väärentää.

Eli apteekkilaitos on niin hyvin suojattu, että sieltä ei heru mitään asiaan kuulumatonta vieraisiin käsiin. Täten on vähäsen liioiteltua ”miljoonavahingot” kyseisen tietokoneen kanssa, mutta selvä huolimattomuus on asiassa joka tapauksessa tapahtunut. Ehkä vastaisuudessa ollaan viisaampia?