Kaskinen, kotini (vielä)

Ei yllätys, keinoja kaihtamatta yritetään demokraattinen tulos pyöritellä helppoheikkimäisesti romukoppaan. Onko laskettu tilanne uudestaan, ja saatu ratkaiseva ”jaa”-sana hypnotisoitua kovalevylle? Kaupunginjohtajakin otetaan törkeästi keppihevoseksi mielipiteitten muokkaamiseksi. Hänetkö pitää saada pois tieltä (Närpiön) virkojen järjestelyistä? No, kannatan sitovaa kansanäänestystä jos liitosta minkään kunnan kanssa yritetään. Ja väitän, että siirtymäajan jälkeen, kun Kaskisten väkiluku on pienentynyt, niin ainoat satsaukset tälle kylälle on satama, mikä ruokkii ”suur” Närpiötä jos liitos toteutuisi. Närpiölle olisi eduksi, mitä vähemmän saarellamme on asukkaita, että äyrit riittää köyhälle Finbylle. Ei tarvitte kahta keskusta hoitaa.

Kaupungissa oli silloinkin liitoshenkeä Närpiöön kun Metsä-Botnian tehdas toi rahaa joka tuutista. Rahasta ei kaikki kiinni.

Käy mielessä, että Kaskisiin muuttaneet ovat juurtuneet paremmin kaskislaiseksi kuin monet kunnalliselämässäkin vaikuttavat syntyperäiset, joitakin vouhottajia lukuun ottamatta. Selvitään, jos tahdotaan säilyttää yli 200-vuotias idyllinen saarikaupunkimme, kuten eräs virkailija (matkailumainos) totesi.

Kotiseuturakas Kaskisista