Kaskinen nousuun: Kuntoportaat

Tämän päivän käsittelyssä on aloitteeni kuntoportaista 2000-luvun vaihteessa rakennuttamani laskettelurinteen yhteyteen.

Metsä-botnian toimesta siihen ajettiin ilmaiseksi täytemaata kolme vuotta. Kuljetuksen johtajat Raija Jylli ja Aaro Sankala hoitivat kuljetukset traktoreilla. Tämä ei maksanut Kaskisten kaupungille mitään. Rinteen yläosaa olisin vielä korottanut, mutta sivistyslautakunta kielsi maanajon Metsä-botnialta. Kielto oli, että yhtäkään maakuormaa ei saa enää tuoda. Minut oli kutsuttu ko. kokoukseen.

Rinnettä pitää korottaa yläosasta, että kuntoportaille saadaan tarvittava noususuhde. Tähän on käytettävissä Södervallin sora-alue. Tälle alueelle on meri tuonut hiekkaa 2000 vuotta. Sitä on ajettu hevoskuormittain sadan vuoden ajan. Lisäksi Lammen majan länsipuolella on suuret kivikasat, jotka pitäisi saada sieltä pois. Metsä-botnian alueeltakin voidaan saada täytettä siellä olevista komposteista.

Liikuntapaikkojen pitää sijaita suojaisessa luonnossa, jota Kotilammen alue tarjoaa.

Kuntoportaat-projektista otin yhteyttä Pohjanmaan ely-keskukseen to 19.11.2020. Minulle kerrottiin, että Eu-rahoitusta ei ole nyt saatavissa. Sieltä annettiin yhteys Aluehallintovirastoon, josta tuli myöntävä vastaus. Tukea voidaan myöntää 50 % luonnossa sijaitseville liikuntaprojekteille. Hakemus suunnitelmasta tulee tehdä 30.11.2020 mennessä.