Kaskislaisten uusin migreeni

Vitsit vähenee kun konkurssi lähenee, joten siirtykäämme rohkeasti hirtehishuumoriin: “Mitä samankaltaisuutta on oluella ja konsultilla?”

Oikea vastaus on tietenkin, että kummatkin kusettaa. Ja sitten hivenen hienostuneempi juttu: “Jos on rahaa, niin hyvä tapa menettää se on pelata hevosilla, hauska tapa on leikkiä naisten kanssa mutta varmin tapa on palkata konsultteja”. Jostain syystä kaskislaiset niin sanotut päättäjät ovat unohtaneet elämän karut perusasiat ja antavat konsulteille 19 000 euroa plus matkakulut yksinkertaisen tehtävän ratkaisemiseksi: Kolmessa vuodessa tulo- ja menoarvio pitää olla tasapainossa.

Menoja vuonna 2019 oli 13,91 miljoonaa euroa, joista palkkakulut olivat 4,6 miljoonaa euroa. Palkkakulut olivat 33 prosenttia kokonaismenoista ja vuoden tulos oli 1,4 miljoona miinusta. Palkkalistoilla sinnitteli 119 henkilöä.

Toivottavasti olen tehnyt lasku- ja ymmärtämisvirheitä, sillä laskutoimituksen tulos on 38 655 euroa per vuosi per työntekijä (4,6 miljoonaa euroa jaattuna henkilöstön lukumäärän kanssa).

Jossain sisämaassa UPM-Kymmene sulkee Suomen viimeisen paperitehtaan. Johtoportaasta kuului, että syyt sulkemiseen ovat yksinkertaiset: “Internet, liian pitkät kuljetusmatkat, 30 % korkeammat palkat kuin ulkomaisilla kilpailijoilla”.

Voisiko joku informoida, miten Kunnallistyöntekijöiden Liitto suhtautuu paikallisiin sopimuksiin?

Tom Degerstedt

Kaskinen