Keskustelukaranteeni

Ensinnäkin täytyy onnitella Kaskisten rkp-ryhmän allekirjoituksin kirjattua kirjoitettua tekstiä (SS 14.5.). Laumasuoja on päivän sana ja yhteistyön sanotaan olevan voimaa ja kuitenkin: Se tuntuu kovin vaikealta. Kirjoitus oli erinomaista suomea kielellisesti. Herää ajatus, että teidän kannattaisi ehkä vakavasti harkita pyrkimistä Suomen Uutisten tai Demokraatin poliittisiksi toimittajiksi? Eihän se vaadi kuin takinkääntämistä ja sehän nyt kuuluu poliitikon perusosaamiseen.

Teksti oli hyvää jargonia, mutta – se oli politiikkaa.

Siinä oli kaksi kohtaa, jotka erityisesti särähtivät näin kuntalaisena korvaan. Ensimmäinen kohta oli se, että yritätte tehdä ymmärrettäväksi toimintanne, toimia vastoin kuntalaisten enemmistön tahtoa, väittämällä, että nimenomaan tämä tekemänne demokratian vastustamistoimi oli tehty ”kuntalaisten parhaaksi”!

Käsittämätöntä. Kunta on kaikkien kuntalaisten yhteisö, ei ainoastaan vähemmistön, jolloin kunnan lopettamiseen tulee saada enemmistön suostumus. Tätä ei luulisi olevan vaikea ymmärtää.

Kaskinen hävisi juuri oikeudessa kasvihuoneyrittäjää vastaan käydyn kiistan. Hintalappu häviölle oli noin 400 000 euroa.

Oliko tässäkin kohtaa kyse siitä ”kuntalaisten parhaaksi” toteutetusta toiminnasta? Olisiko ehkä ollut tässäkin kohtaa paikallaan kysyä ensin kaupunkilaisilta neuvoa kannattaako?

Toinen havainto koskee tuota kaupunginjohtajaa kohtaan kohdistuvasta ”epäluottamuksesta”. Sen perustana olisi se, että hän on keskustellut joistain asioista häneltä keskusteluaikaa pyytäneiltä tahoilta!

Siis haloo! Jos jotkin kunnallisista asioista vastuussa olevat ja asioista kiinnostuneet päättäjät haluavat varata aikaa keskusteluun ajankohtaisista kunnallisista asioista kaupunginjohtajan kanssa, niin sehän kuuluu kaikkien vastuunkantajien, kaikkien puolueiden ja ihmisten perusoikeuksiin ja normaaliin toimintatapaan!

Eivätköhän kaikki puolueet tässä maassa toimi sillä tavalla.

Onkohan rkp nyt ymmärtänyt, että maahan olisi määrätty keskustelukaranteeni? Karanteenihan on määrätty koronantaudin vuoksi.

Kaskisten poliittinen sirkus jatkunee. Toisaalta senhän voi nähdä rikkautena näinä korona-aikoina. Nythän on tapahtumat aika vähissä eivätkä sirkuksetkaan taida maassamme kesällä kierrellä. Kaskislaisena voi sulkea silmänsä ja mielikuvissaan nähdä klovnin, narulla kävelijän, tulennielijän ym. akrobaatit.

Tuomo Kangas

Kaskinen