Kristiinan talousarvio 2019

Kristiinan kaupunginvaltuuston vuoden 2019 talousarviokäsittely ja erityisesti Kantakaupungin koulua koskeva keskustelu antaa aiheen kommentteihin.

Odotin paikalla olleena, että Kantakaupungin koulun tilaongelman ratkaisemiseksi olisi saatu selkeä esitys kokonaisraameja muuttamatta.

Talousarvion investointiosaan olisi pitänyt varata tarvittava raha koulun lisätilan rakentamiseen vuonna 2019.

Mistä sitten rahat?

Kokoomuksen ja SDP:n toimesta oli valmisteltu ja yhdessä hyväksytty muutosesitys talousarvioon, jolla olisi saatu riittävät varat näiden lisätilojen rakentamiseen.

Säästöjä tai investointisiirtoja olisi tehty esimerkiksi tiettyjen hankkeiden siirtämisellä seuraaville vuosille, määrärahaleikkauksilla ja ensi vuoden talousarvioesityksessä varattujen investointikulujen alituksesta syntyvillä säästöillä. Mielestäni tähän on puututtava heti vuoden alusta tekemällä talousarviomuutos, jossa nämä säästöt olisivat pohjana.

Päätöksenteko valtuustossa kummastuttaa. Keskustelu talousarviosta olisi pitänyt avata ja antaa kaikille mahdollisuus muutosesityksiin. Uskon, että vanhemmat ja opettajat toivoivat sellaista päätöstä, jolla oltaisiin varattu alustava summa muuhunkin kuin suunnitteluun.

Kantakaupunginn koulun osalta nyt tehty päätös tarkoittanee sitä, että ratkaisu ja lisätilan saanti viivästyvät.

Mikael Perjus

Aiempi ryhmäpuheenjohtaja, Kokoomus