Liitosneuvottelujen laineet yli kuntarajojen

Järjenvastainen, joillekin pakkomielteinen liitosneuvottelu on puhuttanut jo naapurikunnissakin.

Alkunsa tämä sai alakoululaisten siirroista Kristiinaan ja Närpiöön mahdollisen liitoksen seurauksena.

Toisin kuin Kaskisten kunnanhallituksen pj (r.) Carl-Gustav Mangs kirjoitti (SS 6.3.19) ”kuntaliitosselvityksessä Kaskisten ja Närpiön välillä ei ole kertaakaan keskusteltu siitä, että meillä Kaskisissa ei olisi alakoulua, vaan koulut jatkavat samalla tavalla kuin nykyisinkin”.

Liitosselvitys ja mahdollinen kuntaliitos ovat eri maailmasta. Kyllä nämä kouluhankkeet on otettava vakavasti, samoin muiden palveluiden tarpeet Kaskisissa, ei lehdet kirjoittele juttuja palstatilan täytteeksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja voisi kirjoittaa mihin on pyrkimys kuntaliitoksessa, jäisivät ihmisten arvailut jonkinlaiselle tasolle oikeasta ja väärästä, mitä tämä pieni poliittinen ryhmä päässään pyörittelee.

Nimittäin kuntavaalit käydään 2 v. päästä ja mahdollisen liitoksen jo toteutuessa RKP:n ääniylivoima kuntapolitiikassa tietää, että Kaskinen ei päätä enää kouluistaan saatikka jatkossa muistakaan palveluistaan, jotka toimivat tällä hetkellä erinomaisesti. Kiitokset siitä!

Päätökset tekee silloin Närpiössä RKP, ja heillä on valta päättää mitkä tahansa asiat uudella tavalla.

Lopettakaa kurkistelu naapurikuntaan, sillä tavallisten ihmisten maksamat verotulot/asukas vuonna 2017 Kaskinen 3400,-/henkilö ja Närpiö 2500,-/henkilö.

Tehkää oikeita päätöksiä oman kaupunkinne eteen, niin kaikki ovat tyytyväisiä hienossa saarikaupungissamme. Stop kuntaliitokselle!

Vapaa tutkija

J.K. Strömberg

ja T. Iivanainen

Kaskinen