Lisää tievalaistusta Skaftungiin

Skaftungissa voidaan olla todella iloisia siitä, että päätie kylän läpi on nykyisin kokonaan valaistu.

Kylän eteläosasta puuttunut tievalaistus valmistui loppuvuodesta 2019 ja valot syttyivät sopivasti juuri ennen joulua. Tämä oli alueen asukkaille hieno ja odotettu joululahja.

Nimittäin jo vuonna 1991 Edgar Sjölund ja Guy Öhman aloittivat työn tievalaistuksen pidentämiseksi Skaftungin eteläosaan. Lähes 30 vuotta myöhemmin työ on saatu päätökseen ja nyt energiatehokkaat led-lamput valaiset tietä kirkkaasti.

Katuvaloja puuhannut työryhmä haluaa osoittaa kiitollisuutta projektin etenemisestä kaupungin päättäjille sekä tierakennusmestari Niklas Brandtille. Haluamme erityisesti kehua Kaj Kärriä, joka jätti aloitteen tievalaistuksesta Kristiinankaupungin valtuustolle, sekä Mats Ingvestä tuesta projektin aikana.

Tievalaistuksen toteutuminen edellytti kaupungin ulkopuolista rahoitusta 40 prosenttia. Taloudellisesta tuesta olemme kiitollisia Skaftungin jakokunnalle, joka isolla panostuksellaan mahdollisti hankkeen toteutumisen.

Kehut kuuluvat myös tiealueen asukkaille, mökkiläisille ja useille Skaftungin yrityksille, jotka vapaaehtoisesti ovat ottaneet osaa kustannuksiin.

Työryhmä kehottaa kaikkia kyläläisiä ja alueella liikkuvia hyödyntämään hyvin valaistua tieosuutta ulkoilemiseen.

Valaistun tieosuuden nopeusrajoitusta on laskettu 60 kilometriin tunnissa, mikä lisää valaistuksen lisäksi liikkumisen turvallisuutta.

Työryhmän puolesta,

Juha Välisalo

Skaftung