Luonto epätasapainossa

Jos nykyinen meno saa jatkua, luontomme on pahasti epätasapainossa. Susilaumat kasvavat, merimetsot miehittävät kokonaisia saaria ja hyljekanta tuhoaa kalastuksen. Sudet, jotka eivät aristele metsästäjiä, tulevat pihoihin.

Merimetsojen suuri määrä, on ennen kaikkea vaikuttanut ahvenkantaan. Tutkimusten mukaan yksi merimetso syö puoli kiloa kalaa vuorokaudessa. On olemassa saaria, jossa on jo nyt tuhansia yksilöitä, näin ollen on helppo laskea, paljonko kalaa tarvitaan vuorokaudessa. Jos tähän määrään lisätään vielä hylkeet, jotka repivät kalat verkoista, voidaan rannikkokalastus todeta täysin kannattamattomaksi ja päättyneeksi ammatiksi.

Nyt tarvitaan nopeita toimenpiteitä, että saadaan pelastettua se mitä vielä pelastettavissa on. Susien, merimetsojen ja hylkeiden kestävä metsästys on sallittava.

Maaseudun ja rannikon asukkaat ovat kautta aikojen hoitaneet luonnon tasapainoa. Mitään eläinlajia ei saa tappaa sukupuuttoon, mutta luonnon tasapaino on säilytettävä. Nykytoiminnalla luonnossamme on pian vain petoeläimiä. Toivon todella, että tämä sanoma tavoittaa heidät, jotka loppujen lopuksi päättävät näiden ongelmien ratkaisemisesta. Ei auta, että me tällä seudulla kirjoitamme paikallislehtiin ja puristamme nyrkkiä housuntaskussa. Sanoma on saatava Arkadianmäelle!

Kari Häggblom

eduskuntavaaliehdokas (sd.)

Kaskinen