Luontoa rasittamatta rataa pitkin Kaskisista

Ilmastossa on tapahtunut paljon ja erinnäisiä myötätulleita ilmiöitä suurina myrskyinä, sateineen, aihettaen vakavia tulvia ja turhia kuolemia.

Nyt ovat esimerkiksi hallituksen puolueet myös heränneet ja ne tähtäävät maailman ykköseksi ilmastonmuutoksessa ja hiilinieluasioissa, mutta, mutta, mutta?

Metsäteollisuus haikailee massivisesti Pohjolan metsiä, joka on aivan käsittämätöntä. Puu ei missään tapauksessa riitä ja näin ollen Kemin hanke tulee ehdottomasti estää. Hallitushan on tavallaan ottanut pesäpalloräpylän käteen seuraten tilannetta.

Tasaisesti maakunnittain kasvavat metsiköt antavat hiilinieluja, lyhyempiä kuljetusmatkoja ja työpaikkoja. Ei teollisuuden sanelupolitiikalle ja avustuksille.

Seinäjoki-Kaskinen rata kuntoon ja valtakunnankin tasolla kumipyöräliikenne on siirrettävä kiskoille, Näillä täsmätarkennuksilla tulee näyttö tarkoituksiin mistä puhutaan tärkeänä. Nyt uskottavuus horjuu. Kaskisissa kaikki infra on kohdillaan, vain valtion rata-rahat esteenä. Saari on pyhää maata, joten tavaran kuljetus tulisi luontoa rasittamatta.

Ongellakävijä

Kaskinen