On siinä kaski puitavana

Toisin sanoen, miten järjestät Kaskisten ja muiden ja muiden Suupohjan kuntien, kuten Isojoen, Karijoen, Teuvan ja Kaskisten ja Kristiinan kaupunkien talouselämän.

Viime vuosikymmeninä on liitetty vähäresurssiset kunnat vahvempaan, mutta se ei ole tuonut lisäresursseja liitetyille, vaan ne ovat joutuneet siirtomaan asemaan. Niiden verotulot ovat menneet emäkunnan käyttöön, joilla rakennetaan vain kuntakeskusta kaikenlaisine hyvinvointi ja harrastushalleineen. Liitetyille alueille tehdään tuulipuistoja ja luonnonsuojelualueita kaikkine rajoituksineen ja haittoineen.

Koska kuntaliitokset eivät ole juuri lisäresursseja tuonut, niin on aivan sama, jos vähäresurssisista kunnista muodostetaan ”Itsenäisten kuntien yhteistoiminta-alue”, eli erikoistukialue, esimerkiksi em. Suupohjan kunnista, koska koko itsenäisyyden ajan valtio ja talouselämä ovat halveksineet ja hyljeksineet Suupojan aluetta, että nyt on Suupojan kehittämisen vuoro, koska kehittämisrahoja on tarjolla. Tällä alueella on kaksi erinomaista satamaa ja maata teollisuudelle.

Jo keisarivalta oivalsi, että alueelle on lyhyt matka muualta Suomesta tuoda puuta ja muita luonnonrikkauksia ja rakensi sinne rautatien, mutta itsenäisyyden ajan Suomi pysäytti ko. kehityksen ikään kuin peläten, että se on muilta pois, kuten nyt Helsingin seudulta.

Alueella on myös suuret turvevarat, joihin Suomen on turvattava, jos se aikoo selvitä veloistansa ja säilyttää hyvinvointivaltion statuksen, mutta täysin turhan ilmastosankaruuden ja -kunnian tavoittelu estää niiden käytön. Suomen, jos kenenkään täytyisi tietää, että sankaruuden ja kunnian tavoittelu voi tappaa. EU:n tavoite on 2050 Kiinan joskus 2000-luvun lopussa, mutta Suomen täytyy olla sankari ja hankkia kunniaa ja glooriaa muun maailman silmissä, koska sen tavoite on 2030–35, joka tavoite estää veloista selviämisen ja tappaa Suomen.

On siinä Kaski puitavana. RKP:n myrskypuhuri on Närpiön merellä yrittänyt kaataa Kaskis-venettä, että he pääsisivät pelastamaan ja auttamaan, mutta pontevasti Kaskinen on itsenäisyytensä säilyttänyt. Kunnes piispa Peura heitti märän rätin päin Kaskisten itsenäisyysmielisten naamaa. Piispan ohje oli osittain Raamatusta, että kellä vähän on, niin annetaan se sille, jolla jo paljon on. Pappien ja piispojen tulisi virkansa mukaan selvittää meille hengellisiä asioita eikä maallisia, että esimerkiksi mikä tämän ajan ihmisille on Raamatun Jumalan sijasta muodostunut jumalaksi. Ja luterilaisuuden perusteet, koska kansa on ne kadottanut. Lutheria mukaillen voi sanoa, että Jumala ei asu kirkossa, ei seurakunnassa, eikä liitosseurakunnassakaan, vaan Jumala asuu sanassaan ja siellä, missä sanaa puhtaasti saarnataan, joten hukka vei Peuran.