Onko kaupungilla omat lait?

Kristiinassa on innostuttu kaatamaan puita oikein urakalla. Tiukanjoen ruoppaushankkeen valmistelutyöt ovat päässeet todella vauhtiin, ilmeisesti vauhtisokeus on yllättänyt itsensä tierakennusmestari Brandtin. Kyytiä ovat saaneet jokivarren pusikot ja pensaat. Kaatuipa samalla myös natura-alueelta puuta kuten yksityiseltä suojelualueeltakin. Ilmeisesti kaupunki ei maanomistajan lupia tarvitse, kun Metsähallituksen mailta on kaadettu puustoa ja tehty ajouria. Suojeluarvoista viis kaiketi ajattelevat, kunhan Tiukanjoelle päästäisiin pian ruoppaamaan ja suojelemaan kaupunkilaisia tulvilta.

Samaan urakkaan on kai myyty Pormestarinniityn vanhan kuusikon tuulenkaadotkin. Jo aiemmin oli vääntöä metsikön vanhoista maapuista, joita Brandt halusi sieltä pois korjata. Sattuipa sitten tammikuun myrsky samaan metsään ja pystymetsääkin kaatui. Olisi noistakin puista voinut pääosan jättää metsään maatumaan, mutta varmasti vedotaan turvallisuuteen ja hyönteisvaurioriskiin jotta päästiin taas ryskäämään kaupungin metsään.

Kristiinassa on tunnetusti virkistysmetsiä hakattu raskaalla kirveellä aiemminkin. Leppäsalmen metsä ”rääsittiin” muutama vuosi sitten pilalle. Tähän saakka tyhmyyksiä on tehty virkamiehen toimesta kaupungin mailla, mutta nyt on päätetty mennä myös valtion suojelumetsään Tiilitehtaanmäen rannoille - täysin luvatta. Toivottavasti tästä jo joku osaa rankaista tuntuvasti.

Vahingot jotka ovat tapahtuneet, osoittavat piittaamattomuutta ja osaamattomuutta. Alan vaihto jatkossa auttaisi, ettei työaikana pystyisi tärvelemään enempää julkista omaisuutta.