Otamme Pohjanmaan tulevaisuuden vakavasti

Vastine Bo Lånbin kirjoitukseen (SS 31.10.):

Minulle ja RKP:lle maakuntamme Pohjanmaa on aina edustanut itseajattelevaisuutta, innovatiivisuutta, eteenpäin katsomista ja taipumattomuutta.

Olen pitkään seurannut ja ihaillut Pohjanmaan menestyksellisiä saavutuksia ja asioita, joiden parissa työtä jatketaan. Siksi olen asettunut asumaan alueelle.

Vaasan seudun energiakeskittymä on Pohjoismaiden suurin ja työllistää yli 10 000 henkilöä. Pedersören ja Närpiön työttömyysprosentti on alle 3 prosenttia, ja alueen yrittäjyyshenki on Suomessa ja Euroopassa laajalti tunnettu.

Kasvihuoneviljely on alueemme vahva tavaramerkki. Kaikista Suomessa kasvatetuista tomaateista 70 prosenttia ja kurkuista 40 prosenttia tulee Pohjanmaalta.

Vaasan keskussairaalan korkea taso pohjautuu Vaasan sairaanhoitopiirin jäsenkuntien tulevaisuuden uskoon ja ennakoivaan työhön. Lista on pitkä mahtavista tuloksista, joiden kovan työn takana ovat omistautuneet päättäjät, yrittäjät ja kansalaiset.

Kaiken tämän lisäksi me Pohjanmaalla olemme Suomen onnellisimmat, maassa, joka on onnellisin maailmassa.

Miksi? Arvomme näkyvät asukkaiden arjessa ja kuntien päätöksenteossa. Todistettavasti maakunnan enemmistöpuolue on onnistunut työssään aika hyvin. Tehdään asioita yhdessä. Se, että nykyhallitus romuttaa kaiken, mitä me Pohjanmaalla olemme vuosikausien aikana rakentaneet, on häpeällistä.

Tämä näkyi Vaasan torilla lokakuussa 2016 kun 10 000 pohjanmaalaista yhdisti rivinsä sairaalan eteen.

Työ- ja elinkeinoministeriön raportissa (9/2018) näkyy, että työttömyys on Pohjamaalla (Ahvenanmaan jälkeen) alhaisin Suomessa.

Hallitus on vastannut näihin erinomaisiin lukuihin jättämällä valtatien 8 pois kantatieverkosta. Tien, joka kulkee läpi Manner-Suomen alhaisimman työttömyysalueen.

Minun omistautumiseni Ruotsalaisen Kansanpuolueen ja Pohjanmaan asioihin pohjautuu seikkoihin, joita olen luetellut: eteenpäin katsomiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Otamme vakavasti Pohjanmaan tulevaisuuden.

Yhdessä haluamme jatkaa rakentaa kaikkea sitä, mikä tekee makunnastamme niin menestyksellisen, että Suomi olisi 20 ja 200 vuoden päästä onnellisin maa maailmassa.

Martin Norrgård,

piirin johtaja, RKP