Päntäneentie Hautalasta kiinni

Toissa vuonna käynnistettiin Isojoen ja Päntäneen välisen tien peruskorjaus. Hanke aloitettiin Päntäneeltä, koska siellä oli tiessä suuremmat oikomistarpeet.

Tiehankkeen toteutus ei ollut itsestäänselvyys. Isojoen kunnan edustajat tapasivat kansanedustaja Lasse Hautalan kanssa ministeri Anne Bernerin ja esittivät ministerille perusteet tien peruskorjauksen tarpeellisuudesta. Useat yritykset, kuten Isojoen saha, Atria ja Ikh antoivat lausuntonsa tien käyttötarpeista.

Hanke saatiin alkuun ja nyt valmiina on noin kuusi kilometriä ja myönnetyt kolme miljoonaa euroa on käytetty. Valmista osuutta on ilo ajaa ja tarpeet hankkeen jatkolle ovat välttämättömät.

Nyt huhtikuussa valittava eduskunta on ratkaisijan paikalla tiehankkeemme jatkosta. Meillä on oltava siellä vahva, asiantunteva puolestapuhuja. Kansanedustajana 14 vuotta toimineella Lasse Hautalalla on parhaat edellytykset kokeneena ja hyvät, yli puoluerajojen olevat yhteistyösuhteet viedä asiaa päätökseen.

Hautala teki viime syksynä myös toisen tärkeän talousarvioaloitteen Karijoki ‑ Lapväärtti tien peruskorjauksesta, joten tärkeitä edunvalvontakohteita riittää. Mutta Hautalakaan ei onnistu hankkeessa ilman meitä. Meidän on ensin äänestettävä Lasse Hautala kansanedustajaksi.

Saadaksemme kansanedustajan alueeltamme edellyttää nyt äänten keskittämistä. Asukasluvun alentuminen Suupohjassa lisää tarvetta keskittämiselle. Siksi on nyt tärkeää, että ylipuoluerajojen annamme tuen Hautalalle ja saamme alueelta oman kansanedustajan.

Jukka Vainionpää

Isojoen kunnanhallituksen puheenjohtaja (kesk.)