Puheita ja kirjoitteluja

Ei kuntaliitosta ja toren totta, 12.12 tässä lehdessä oli kuntaliitoksen puolesta kannanotto. Kirjoituksessa otettiin kantaa eri numeroin ja vertailuin. Kai Ylikoski otti kiitettävästi kantaa 19.12 olleessa kirjoituksessa numeroleikkiä ja vääristymiä.

Lähdetään siitä, että kiinteistöveron korotuksiin otettiin voimakkaasti kantaa (korotukset Kaskisissa 2019) verrattuna Närpiön kaupunkiin. Kiinteistövero on tullut suomalaiseen yhteiskuntaan ja sallitaan kuntien käyttöelementiksi! Tahot jotka kritisoi kiinteistöverokorotuksia valtuustosalissa ja lehtien palstoilla, niin tulee voimakkaasti mieleen, että kyseiset tahot omistaa vauraamalla tasolla erinäisiä kiinteistöjä ja huviloita rantoineen. Peruskorjaa ja laajentaa vuosien varrella. Näistä sitten tulee kiinteistöverot, jos paperit on asianmukaisesti järjestyksessä? Paljonko kaupunki on jäänyt saamatta vuosikymmenten varrella?

Nyt on saatu aktiivisia henkilöitä eri virkoihin, suuri kiitos siitä, mutta näyttää siltä, että ei sekään olisi hyvä kaikille ja ei sovi tälle saarelle.

Numerotietoa Närpiöstä. Närpiössä oli kuntaliitosliittymiä vuonna 1973. Asukasluvuksi kertyi 11 404.

No nyt on käytettävissä luku, joka on 9 503 asukasta eli miinusta 1 901 asukasta ja kantaväestön (suomen- ja ruotsinkieliset) on 8 300 asukasta. Yli 64-vuotiaiden osuus 32,7 % (2 700) 12,7 % on eri kansalaisuus.

Elinkeinorakenne on niin, että maa, metsä ja palvelut yhteensä 76,5 %. Erittäin huolestuttavia lukuja, jotka kulkevat käsi kädessä niin, että verotulot asukasta kohden on erittäin huonot ja Närpiö on verotustiedoin Pohjanmaan alueen heikoimpia ja johtuu huolestuttavan huonosta palkkatasosta (maa-, metsä- ja palveluelinkeinot). Yksittäiset henkilöt saavat erinäisiä tukia miljoonia.

Ja vielä Närpiön tulevaisuus: Tarkoitus investoida niin, että velka asukasta kohden nousee 4 800 euroon tai enemmän vuoteen 2021 mennessä.

Kysymys kuuluu, mitkä on veroehdotukset vuodelle 2022?

Pistäkää muistiin tai ottakaa talteen! Olemme 3 vuotta viisaampia!

Mihin viedään vesikelkassa!? Pesee ja viruttaa. Huutelee tarvittaessa.

Hyvää uutta kaikille ja jaksamista.

Verot on maksettava

Kaskinen