Rokotemietelmä

Mikäli et ole tajunnut, että elämme keskellä maailmanlaajuista viruspandemiaa, olet strutsin lailla piilottanut pääsi hiekkaan tai tietokoneeseen. Siellä olet katsellut ympärillesi löytäen sielunkumppaneita.

Jos mielestäsi maapallo on litteä, netissä ilmenee nopeasti, että olet oikeassa ja samaa mieltä on tuhansia. Jos uskot, että Covid-19 on suunniteltu ja päästetty valloilleen, jotta ihmiskunta steriloituu, et ole yksin. Tai rokotteisiin on piilotettu tietokoneita nanokoossa, löydät taustatukea. Aina löytäessäsi netissä tukea ajatuksillesi, vahvistuu uskosi ja olet immuuni asiaperusteille. Netissä on tieteellisiä julkaisuja, jotka perustuvat tutkittuun tietoon. Mutta niitä et tarvitse. Tiede ja tutkimus ovat ”fake news”, joita taustalla ohjaavat salaliitot.

Tästä pääsen rokotevastustajiin. Olen yli 70-vuotias eläkkeellä oleva yleislääkäri. Lapsuusvuosina 1950-luvulla koin poliopaniikin. Perheeni rokotettiin ja säästyimme rautakeuhkohoidosta (sen aikainen respiraattorihoito) tai elinikäiseltä vammalta. Sodan jälkeen difteria (kurkkumätä) levisi yli maan. Rokotukset aloitettiin ollessani 3-vuotias. Jokaisesta sairaalasta löytyi epidemiaosasto. 1950-luvulla keuhkotuberkuloosi (keuhkotauti) levisi kulovalkean tavoin. Parantoloita täytettiin. Kaikki rokotettiin tuberkuloosia vastaan, Calmette (BCG-rokote).

Hinkuyskä korjasi uhreja. Muistan kun muutaman vuoden ikäisenä istuin pyyhkeen alla hengittäen vesihöyryä, jotta yskä ja hengitysvaikeuteni helpottuisivat. Sikotauti oli meille pojille aivokalvotulehdusriskistä huolimatta tärkeä sairastaa ennen puberteetti-ikää, jotta säästymme kivestulehduksilta ja hedelmättömyydeltä. Jäykkäkouristus (Tetanus) oli toinen pelätty sairaus. Ollessani esikouluiässä osa voitiin pelastaa antitoksiinilla (vastamyrkyllä). Vasta ollessani 9-vuotias tuli rokote.

Tuhkarokkoepidemiat seurasivat toisiaan. Suurin riski sairastua vakavasti (keuhkokuume/aivokuume) oli aikuisilla ja nuorilla lapsilla. Vuonna 1975 tuli rokote ja 1982 saatiin nykyinen kolmoisrokote MPR (tuhkarokko-sikotauti-vihurirokko). Tuhkarokkorokotukset otettiin hiljalleen käyttöön maailmanlaajuisesti. WHO arvioi niiden pelastaneen 17 miljoonaa lasta 2000-luvulla.

Äitiyshuollossa pelättiin pitkään vihurirokkoa (Rubella). Jos sen sai alkuraskauden aikana, seurasi sikiövammoja. MPR-rokotuksen tultua v. 1982 se murhe poistui Suomessa. Tosin sekin voi rokottamattomalla tarttua matkustellessa.

Varttuessani oli jatkuvana yleisvaarana maailmassa jäykkäkouristus, polio, isorokko, keltatauti, keltakuume, kolera ym. Vähitellen osasimme suojata itsemme yhä paremmin rokotuksilla. Pystyimme matkustamaan turvallisemmin.

Kiitos rokotusohjelman elämme tänään suojatussa kuplassa, eritoten Pohjoismaissa ja muissa länsimaissa. Viime vuosikymmeninä rokotusohjelmat ovat levinneet ympäri maapalloa. Rokotusten ansiosta on isorokko tautina hävitetty sukupuuttoon.

Rokotuskattavuuden laskiessa liian matalaksi edellä mainittuja tauteja voi taas leimahtaa epidemioiksi. Rokottamattomat tuovat sairauksia kuplan sisälle ja siitä kärsivät yleensä heikoimmat ja sairaimmat. Näin on valitettavasti käynyt myös Suomessa. Epidemiarokotukset tarvitsevat toimiakseen korkeaa prosentuaalista kattavuutta. Tarvitsemme laumaimmuniteettia.

Lääkärinä näin hemophiluksen (HIB) aiheuttamia kurkunkansitulehduksia, enkä soisi kenenkään kokevan sitä lapsellaan. Näin erimuotoisia aivo- ja aivokalvontulehduksia, puhumattakaan liudasta muita infektioita, joita tänään ehkäistään ja lievitetään asiallisilla rokotusohjelmilla. Antibioottimäärät, joita pumpattiin lapsiimme ja nuorukaisiimme, on voitu merkittävästi vähentää.

Rokote-sivuvaikutukset ovat tullessaan yleensä lieviä ja muutamassa päivässä ohi. Parikymmentä vuotta sitten epäiltiin MPR-rokotteeseen liittyvän autismiriskiä. Tämä on jatkotutkimuksissa selvästi osoitettu virheelliseksi.

Valitettavasti sikainfluenssarokote (Pandemrix) aiheutti joillekin lapsille ja nuorille narkolepsiaa. Se oli rokotevastustajille mannaa. Suhteessa rokotettujen määrään olivat tapaukset harvinaisia, mutta yksikin on liikaa. Rokotteet kehitettiin nopeasti (huomattavasti nopeammin kuin Covid-19) ja juuri Pandemrix-rokotteessa käytettiin uutta tehovahvistinta, jota epäillään syylliseksi. Korona-rokotteet on kehitetty ja testattu ennenkuulumattomilla resursseilla, mikä nopeutti kehittelyä. Tässä vaiheessa rokotteita ei ole suunniteltu annettavan alle 16-vuotiaille.

Ymmärtääkseni rokotevastustajat haluavat pyrkiä jonkinlaiseen ”sairaus-amish” -ympäristöön, jossa voi jälleen tukehtua hemophilukseen, hinkuyskään tai kurkkumätään. Saada takaisin imeväisten ripuliepidemiat, nostaa lapsikuolleisuutta ja lyhentää elinikää. Ehkä he haluavat kaivaa esiin muutaman isorokkopöpön jostain suurvaltalaboratoriosta (salaliittoteoria) ja päästää ne irti kaikkien iloksi.

He eivät halua Covid-19 -rokotetta eikä rajoituksia. Ehkä siksi, että me heikot, sairaat ja hieman yli-ikäiset kuolisimme nopeasti pois? Ruotsinkielisellä puolella rokotevastustajien esikuva kiistää holokaustin, joten sieltä voi odottaa mitä vain.