Sairasta koiraa ei tutkittu kunnolla

Kyseessä kymmenvuotias sekarotuinen koira, kesän leikki iloiten pallon kanssa, kunnes sen ruokahalu katosi.

Vein sen eläinlääkärille 11. kesäkuuta 2018. Kyseinen lääkäri juoksutti koiraa ulkona muutaman metrin ja kuunteli sydänäänet, jotka oli silloin jo kaukaset.

Hänen mielestään koira on vain nirso ruualle, joten ostin kaikenlaisia herkkuja, joita se ei syönyt ja määräsi silmätippoja, kun silmät vuosi. Ne olivat koiralla tuskan kyyneleitä. Lääkäri käski mennä kotiin ja katsoa tilannetta, kunnes koira pissasi verta siitä paikasta samaan paikkaan, jossa sattui olla toinen eläinlääkäri paikalla. Hän tutki koiran perusteellisesti, mutta oli sitten myöhäistä, koska koiralla oli pernassa syöpäpesäkkeitä ja mahalaukku täynnä verta.

Voi vain kuvitella, mitkä tuskat koiralla oli ollut yhen tunarin takia, joten jouduin lopettamaan sen siihen paikkaan, ikuiseen uneen 7. syyskuuta 2018.

Lähetän syytteen eläinlääkärille hoitovirheestä ja huolimattomuudesta tutkia koira tarkemmin, koska hänelläkin olis ollut samat laitteet tutkia kunnolla. Ei olisi koiran tarvinnut kärsiä niin kauaa, maksu kumminkin perittiin.

Taisto Hart

Metsälä