Seurakunta- ja valtuustovaali odottaa

En muista, olisiko minua koskaan perusteellisemmin masennettu: Äkisti saan lukea kolmestakin lehdestä, että seurakuntavaalin menossa olevat järjestelyt on sabotoitu yrityksellä estää vaalitapahtuma.

Sitä kai on tarkoitettu, kun tottelevaisesti lehdet vetävät otsikot, jonka mukaan puolueita ja tiettyjä mielipiteitä edustavia vaikuttajia on keittänyt tämän sopan.

Tämä on selvä epäluottamuslause Kristiinankaupungin suomenkielisen seurakunnan pääätöksentekokyvylle tavalla, joka hakee epädemokraattisudessaan vertaa.

Seurakuntaneuvosto on perusteellisella valmistelulla ja seurakuntayhtymässä ruotsalaisen seurakunnan kanssa tehnyt päätökset yhteisessä valtuustossa.

Työ perustuu lainsäädäntöön ja vastuunkanto on osoitettava seurakuntaneuvostolle, joka myös vastaa henkilöstön palkkauksesta ja toiminnan laadusta.

Päättymässä oleva toimikausi on lukuisten korjausrakentamistehtävien takia vaatinut aktiivisuutta ja vastuuta tuntien tehtyä urakoiden puimista.

Muutkin seurakunnan vastuut on hoidettava. Jos jokin asia hiertää, se on osoitettava neuvostolle.

Seurakunnan jäsenet äänestävät uuden neuvoston ja valtuuston tänä syksynä ja epädemokraattiset lehdistöhyökkäykset, olivatpa johdettuja mistä tahansa, on aika unohtaa. On annettava sija seurakunnan työlle lain mukaisissa tehtävissä. Olivatpa ne hengellisyyttä tukevia tai urakkaprojekteja.