Siitä vaan, päättäjät

Siitä vaan ’päättäjät’ tekee pisnestä ikäihmisten ja kehitysvamaisten palveluasumisella. Eli ensin raha ja sittenkö vasta hoitopalvelu. Poimintoja Esperi Care toimitusjohtajan sanailuista: ”Ajattelin aluksi, etten halua lähteä mukaan vanhainkotibisnekseen. Olin ollut aiemmin media-alalla. En heti nähnyt, että tämähän on tulevaisuuden ala.”

”80-20-sääntö on hyvä. 80 prosenttia tulee meiltä ja 20 prosenttia ostettavasta yrityksestä. Ihmiset, vuorovaikutus ja hoivasuhteet ovat tärkeitä. Jos sanelemme kaiken, työntekijät lähtevät ja menetämme sen minkä ostamme.”

”Nyt on tullut uutena se, että kunnat haluavat myydä kiinteistöjä, joissa liiketoiminta ja henkilöstö tulevat mukana. Eli jos miettii ostettavaa, niin sitä on nyt.”

Sosiaali- ja terveysalan uudistuksen tarkoituksena on, tai oli, tarjota kansalaiselle valinnanvapaus yksityisen ja kunnallisen terveydenhoidon välillä. Tähän väliin on iskenyt Esperi Carekin. Yhtiön omistaa pääosin ICG. Mitenkähän llky-alueella ja Karijoella ja Isojoella tulee toimimaan valinnanvapaus? Hoivapalveluita tarvitsevat tulevat olemaan, ja ovat jo olleet, ’sotepelin nappuloita’. Teuvallekin yhtymän johtaja ’puolsi’ 2014 aralausunnossa kiireellisenä tarpeena yksityisen Artun Hoiva-asunnot palvelukodin rakentamisen tarvetta, ja syntyi Attendo ’hoivatalo’.

Tulevaisuudessako seinät pullistelee, kun muut suljetaan. No, omia palvelukoteja on Teuvalla lyhyessä ajassa lopetettu viisi. Eli evakkomatkoja vanhuksilla on piisannut bisneksessä, ja ei aina hyvillä tuloksilla.

Hoitopalvelun kauppaa

Teuva