Taikatemppu epäonnistui

Kaskisten poliittisen sirkuksen ohjelmisto alkaa käydä yksipuoliseksi.

Jokaisessa sirkuksessa pitääkin olla taikuri, mutta nyt on käynyt ilmi, että Kaskisissa taikurit ovat yliedustettuna.

Kansainvälisestikin tunnettu taikuri David Copperfield tunnetaan illuusioistaan, joissa hän on saanut muun muassa Vapaudenpatsaan katoamaan.

Taannoin jo kaksi kertaa aiemmin, ratkaisevassa valtuuston kokouksessa, kahdeksan paikallista taikuria yritti vieläkin kunnianhimoisempaa ”Vapaudenpatsas”-temppua: Poistaa Kaskinen olemasta. Viimeisimmässä valtuuston kokouksessa, jossa esitettiin neuvottelujen käynnistämistä, maakrapujen asuttaman Närpiön kanssa, jälleen sama temppu epäonnistui, äänin 9-8.

Yleensä taikurit lopettavat taikatemppujensa yrittämisen, mikäli se epäonnistuu ja poistavat sen ohjelmistostaan ja viimeistään ainakin kahden epäonnistuneen esityksen jälkeen viimeistään, mutta, että vielä kolmannen kerran...

Katsojat vaivaantuvat. Lisäksi on aika kiusallista seurata esitystä, kun tietää etukäteen sen epäonnistuvan.

Kaskinen on äänestetty maailmankartalle! Eikö tätä poliittista illuusiopelleilyä voitaisi viedä lyömättömälle tasolle ja kuukausittain äänestettäisiin asiasta kunnallisvaaleihin asti? Saataisiin sellaiset lukemat, että niillä saataisiin Kaskinen Guinnessin ennätysten kirjaan?

Kaskinen on keskellä maapalloa. Sen voi jokainen todentaa, pistämällä nuppineulan Kaskisten kohdalle. Silloin paljastuu, että Närpiö on vähän sivussa, mutta kohtalaisessa paikassa sekin.

Maailma muuttuu ja joskus se voi muuttua yhdessä yössä. Suupohjan seutu on aivan poikkeuksellista periferiaa koko Suomessa. On vain ajan kysymys, koska tämäkin alue lopulta saa väkeä ja teollisuutta ja kehittyy.

70-luku osoitti, miten yksi ainoa iso yritys voi muuttaa pienen kaupungin statuksen. Kaskisten vahvuutena ja heikkoutena samaan aikaan on sen pienuus. Pieni paatti kääntyy nopeasti isoon verrattuna.

Käännöstä odotellessa, kannattaa jättää taikatemppujen tekemiset ja tehdä työtä yhteishengessä itsenäisen Kaskisten kaupungin parhaaksi. Asioilla on taipumus järjestyä.

Tuomo Kangas

Kaskinen