Tehkää Härkmeren koulusta kaksikielinen

Kaupunginvaltuutettu Agneta Teir (r.) jätti aloitteen Härkmeren koulun kaksikielisyyden puolesta (SS 24.6.). Me koulun nykyisten oppilaiden vanhemmat olemme olleet sitä mieltä jo kauan. Päiväkoti ja esikoulu ovat nyt jo kaksikielisiä, mikä johtaa siihen, että lapset oppivat toisen kotimaisen kielen helposti. Tänään suomenkielisten lasten on lähdettävä Kristiinan Kantakaupunkiin asti kun he aloittavat koulun.

Jos lapset asuvat Siipyyssä, on järjestettävä erillinen koulukyyti heille, koska laki sanoo, että koulukyyti ei saa päivässä ylittää kahta ja puolta tuntia odotusaikoineen.

Alakoululaisten laittaminen yläkoululaisten linja-autoon ei onnistu, sen saimme todeta viime vuonna. Aikataulu petti jo ensimmäisellä viikolla ja silloin ei ollut edes talvikeliä.

Jos kaikki lapset, jotka asuvat eteläisessä Kristiinassa, käyvät koulua Härkmeressä, tulevat koulukyyditkin halvemmiksi kun kenenkään ei tarvitse lähteä kaupunkiin asti.

Tein kyselyn vanhempainyhdistyksen keskusteluryhmässä ja kaikki vastanneet ovat kaksikielisyyden puolella. Me Kristiinan neljän eteläisimmän kylän asukkaat toivomme, että uusi kaupunginvaltuusto tekee positiivisen päätöksen, joka tekee Härkmeren koulusta kaksikielisen.

Tomas Teir

Härkmeren koulun

vanhempainyhdistyksen

puheenjohtaja