Tuulihärvelit ovat maiseman pilaajia

Europarlamentaarikko Mia-Petra Kumpula-Natri sanoi tuulimyllyistä, että ”ne ovat niin kauniita katsella”. Niin ovat kärpässienetkin, mutta molemmat ovat vaarallisia.

Omasta mielestäni tuulimyllyhärvelit ovat tosi rumia maiseman pilaajia. Rakentakaa parlamentaarikot tuulimyllynne eduskuntatalon ympärille ja Brysselin päämajanne ympärille, jos ne myllyt niin ihania ovat. Emme halua teidän myllyjänne enempää tänne maaseudulle, kun on kohta koko Länsi-Suomi niitä täynnä.

Sivistysmaissa tuulimyllyt pyritään rakentamaan merelle, jossa on aina tuulisempaa kuin maalla, ei ihmisten takapihoille – mutta ei taida Suomi olla sivistysvaltio?

Teolliset tuulivoimalat ovat terveydelle vaarallisia, koska ne tuottavat infraääntä. Se on epäluonnollista, voimakasta ja pulssimaista. Se poikkeaa täysin luonnon infraäänistä.

Jo noin 400 perhettä Suomessa on joutunut lähtemään kodeistaan evakkoon infraäänen takia ja tuhannet muut kärsivät siitä.

Nyt muun muassa Isojoen Vanhakylä halutaan tuhota rakentamalla peräti 64 tuulimyllyä ihan kylän viereen, vaikka turvarajan pitäisi olla 30–50 kilometriä. Siinä saa koko Suupohja osansa infraääni-saasteesta.

Mikä painajainen! Nyt on kaikkien suupohjalaisten noustava joukolla vastustamaan tuulimyllyhullutusta, tai koko alueesta tulee pian asuinkelvoton.

Kohta saadaan laatia Vanhankylän kuolinilmoitus: Syntyi 1500-luvulla, kuoli 2020 tuulimyllyähkyyn.

Tuulen viemää

Vanhakylä, Isojoki