Tuulimyllyt takapihoilla ovat terveysriski

Isojoen kunnan edustaja vitsailee tuntevansa maantiedon tuulimyllyjen sijoittelusta puhuttaessa. Minäkin tunnen maantiedon koko planeetan laajuisesti ja tiedän, että tuulivoimalaitoksia ei saisi terveysvaikutusten vuoksi sijoittaa 30 kilometriä lähemmäksi ihmisasutusta. Kunnan päättäjille raha on tärkeämpää kuin kuntalaisten terveys.

Hyvä sieltä Iivarinkylän puskista, kaukana tuulimyllyistä on huudella vitsejä maantiedosta ja vaatia muita kyliä ottamaan kärsimyksen taakka harteilleen.

Ox-2-yhtiön edustajan mukaan uuden maailman korkeimmat 300 metrin voimalat ovat muka hiljaisempia kuin nykyiset paljon pienemmän. Kuinka hän sen voi tietää, kun 300 metrin myllyjä ei ole vielä edes koskaan rakennettu ja testattu! Nyt aiotaan testata suoraan kuntalaisiin kuin koe-eläimiin ja toivotaan parasta.

Tosiasia on, että 300 metrin tuulimyllyt tulevat olemaan voimakkaampia kuin mitä koskaan on rakennettu. Siten ne tuottavat myös enemmän vaarallista infraäänisäteilyä, johon niin moni maailmalla on sairastunut. Tuulimyllyjen lähistöllä asumaan joutuneet ovat kuvailleet sitä helvetiksi maan päällä, joten sellaista ihanuutta on odotettavissa.

Infraääntä voi verrata eräänlaiseen röngtensäteilyyn, joka vahingoittaa solujen toimintaa, aiheuttaen paljon erilaisia sairauksia, kuten sydäntauteja, verenpainetta, unettomuutta, korvien lukkoon menemistä.

Onko tämä tuulimyllytouhu edes laillista, että aletaan rakentaa vaarallisen teollisuuden aluetta ihmisten takapihoille?

Nyt kaikki lähettämään valituksia korkeimpaan oikeuteen ja hovioikeuteen asti siitä kuinka meitä kohdellaan. Lisäksi asiasta pitää järjestää kansanäänestys.

Tuulen viemää

Vanhakylä