Tuulivoiman vaikutukset terveydelle huolettavat

Ilkka lehdessä (6.3.19) esiteltiin Suupohjan synkkä tulevaisuus teollisen tuulivoimalan tuotantoalueena, ja luvassa on maailman suurimmat, 300 metrin tuulimyllyt! Ja koko touhu vain siksi, että kunnat saavat jotain verotuloa tuulivoimasta.

Mutta entäpä, kun tulevaisuudessa tuulivoimaloiden aiheuttamat haittavaikutukset tulevat maksamaan moninkertaisesti enemmän, kuin niistä saatavat tulot? Kuka ne korvaa?

Maailmalla on jouduttu evakuoimaan kokonaisia kyliä tuulivoiman tuotantoalueiden vierestä, vaikka myllyt siellä ovat olleet puolta pienempiä kuin ne, mitä Suupohjaan nyt suunnitellaan. Sehän se vasta maltaita maksaisi, jos Suupohjan kyliä jouduttaisiin pistämään maan tasalle!

Tuulivoimaloiden on todettu aiheuttavan häiriöitä jopa mekaanisille laitteille, kuten puolustusvoimien ilmavalvontatutkille. (HS. 6.11.18) Niinpä puolustusvoimat ovat kieltäneet tuulivoimaloiden rakentamisen Itä-Suomeen ja Suomenlahdelle. Ihmiset ovat tutkia paljon herkempiä biologisia olentoja, joten eipä ihme, että tuulimyllyjen infraäänisaaste sairastuttaa.

Kyllä olisi Suomessakin vain syytä pidättäytyä tuttuun ja turvalliseen ydinvoimaan, eikä altistaa ihmisiä olemaan kuin koe-eläimiä tuulivoimaloiden koe-eläinpuistossa. Infraäänien vaikutusta testataan jo nyt satoihin tuhansiin ihmisiin läntisen Suomen alueella. Tästä voi tulla hirmu kallis lasku terveydenhuollolle tulevaisuudessa!

Tuulen viemää

Vanhakylä, Isojoki