Valheita Kantakaupungin koulun artikkelissa

Allekirjoittanutta syytetään Suupohjan Sanomissa 27.2.2019 Kantakaupungin koulun tilakysymykseen liittyvän prosessin viivästyttämisestä. Lisäksi väitetään, että poliittinen kantani on, että uusia tiloja ei rakenneta. Tämä on valhe. Tahtoni ja tavoitteeni Kantakaupungin koulun suhteen on, että tilakysymys on ratkaistava parhaalla mahdollisella tavalla, jotta suunnitelmamme vastaavat myös tulevaisuuden tarpeita.

Haluan muistuttaa Jessica Bårdsnesia ja muita siitä, että kaupunginhallitus teki kokouksessaan 26.11.2018 seuraavan yksimielisen päätöksen: ”Toimikunta saa jatkaa työtään suunnittelutoimikuntana 31.12.2019 saakka. Toimikunnan työ voi mahdollisesti valmistua aikaisemmin. Suunnittelutoimikunnan tulee esitellä kokonaistaloudellisesti edullisin ja toimivin ratkaisu uudisrakennus- tai moduulirakennusvaihtoehtojen pohjalta.”

Kaupunginhallitus kävi asiasta pitkän ja antoisan keskustelun ja käsitykseni mukaan kaikki ovat yksimielisiä siitä, että tilakysymys on ratkaistava, mutta asiasta enemmän perusteltua pohjatietoa.

Suunnittelutoimikunta jatkaa työtään ja siihen osallistuu nyt myös arkkitehti, joka antaa toimikunnalle ehdotuksia tulevista lisätiloista ja odotan saavani tutustua niihin sekä jatkotyöhön.