Välinpitämättömyyttä ihmisen pelastamisessa

Ajoimme Eurooppatie 8:aa Tiukasta noin kaksi kilometriä Vaasaan päin 28.4. kello 9.40. Mielestämme syvällä ojanpohjalla istui ihminen. Jouduimme ajamaan melkein kilometrin, ennen kuin pystyimme kääntymään ja tarkistamaan asian. Paljon autoja kulki paikan ohi (Rekka, asuntoauto, henkilöautoja, pakettiauto). Kukaan ei ollut pysähtynyt.

Ojan pohjalla istui mies. Hän ei päässyt ylös, ja jos yritti, kaatui koko ajan takaisin. Paikka oli kivikkoinen ja ojan pohjalla oli vettä. Aikaisin aamulla oli vielä pakkasta.

Mies ei pystynyt puhumaan selvästi, ei tiennyt missä oli tai mitä oli tapahtunut. Kun puhuimme hätäkeskuksen kanssa saadaksemme paikalle ambulanssin, ohi meni keltavihreä ambulanssi Poriin päin (Ei hälytysajossa - valot eivät päällä?)

Autossamme oli hätävilkut päällä. Huidoin toisella kädellä ambulanssille pitäessäni ylös yrittävästä kiinni, ettei hän loukkaisi itseään. Ambulanssikuski katsoi meihin päin ja jatkoi matkaa. Hätäkeskuksessakin ihmeteltiin asiaa ja todettiin, ettei se varmaankaan ollut paikallinen ambulanssi.

Tilanne oli kuitenkin vaarallinen, kun pelastettava yritti koko ajan nousta ylös kivikkoisella rinteellä ja päästä tielle, jossa autot eivät yhtään hiljentäneet vauhtia tai pysähtyneet auttamaan (Siinä kohdassa on ylämäkeä ja mutkaa). Mies olisi jäänyt auton alle.

Onneksi Kristiinan ambulanssi tuli ja saimme miehen turvallisesti pois vaarallisesta paikasta, kiitos heille.

Nimim. Auttaneet, olisipa joku muukin auttanut

>>>>>>> Stashed changes