Vastaus kolumniin

Luin kolumnin (SS 11.9.) ”Ontuva vertaus pormestarista”, ja myös juorupalstan ”Hymyjä & hampaita” (SS 11.9.) kannanottoja valtuuston kokouksesta 2. syyskuuta.

Niin kuin toimittaja kirjoitti, puolustin Kristiinan kaupunginjohtaja Segervallia ja hänen RKP:n puoluekirjaansa.

En ehkä ollut täysin terävässä kunnossa, koska olen ollut pois ”pelikentältä” noin puolitoista vuotta.

Olin ”kuolemanvarjon laaksossa”, kun ambulanssi vei minut Vaasan keskussairaalaan kesäkuussa. Olin teho-osastolla melkein kolme kuukautta ja puoli vuotta terveyskeskuksessa hyvässä hoidossa. Viimeinen hoitojaksoni oli Suomen parhaimmassa hoiva- ja kuntoutuslaitoksessa. Paradoksaalista kyllä, tämän laitoksen perustamisessa olin aikoinaan aloitteentekijänä. Nykyään se tunnetaan Geritriminä, joka täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

Pormestari Jan Vapaavuoresta (kok.) vielä sen verran, että hän jätti eduskunnan pestinsä tultuaan valituksi pääkaupungin pormestariksi. Tampereella on pormestari Lauri Lyly (sd.), joka oli vahva Sak:n hahmo. Porissa on aina ollut sdp:n kaupunginjohtaja. Kauhajoen kaupunginjohtaja Linda Leinonen istui Kristiinan valtuustossa (kesk.). Karijoella minun hyvä ystäväni, edesmennyt Pentti Riihiluoma (kesk.), johti kuntaa kovalla kädellä. Isojoella, vahvassa kepu-kunnassa tiedätte, kuka pitää nuijasta.

Hymyt & hampaat -juorupalstassa joku salainen agentti katsoi, että minun olisi viisainta erota valtuustosta. Minä ehdotin valtuuston kokouksessa, että Kristiinankaupunki pyrkisi myönteisimmin liikuntarajoitteisiin ihmisiin suhtautuvaksi kaupungiksi.

Hissiä ei rakennettaisi Raatihuoneelle minun takiani, sillä vuoden kuluttua minä kävelen omilla jaloillani Raatihuoneen rappusia. Katsokaa vaan! Aloitteeni sen tähden, että liikuntarajoitteisilla henkilöillä täytyy olla samat oikeudet kuin kaikilla muillakin. Sen sanelee jo YK.

Hae sinä ”salainen agentti” minun aloitteestani kopio Raatihuoneelta ja huomaat, että sen on allekirjoittanut valtaosa valtuutetuista.