Viimeinen vetoomus

Kaskisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Carl-Gustav Mangs (r.) esittää ”viimeisen” vetoomuksen äänestää oikein kansanäänestyksessä ja pyytää ajattelemaan tarkkaan Sydin:ssä 24.9.2019.

Hän esittää, että Kaskisten ollessa itsenäinen pitää säästää paljon. Tämän varmasti kaikki tietävät muutenkin.

Juuri oli juttu Vasabladetissa 24.9.2019, kuinka Närpiöllä on todella paljon ongelmia kasvavan väestömäärän (siis omalla alueella) vuoksi, tulee ehkä tulojakin, mutta ennen kaikkea menoja ja yllättäviäkin.

Kuinka fuusio kasvukipuisen naapurin kanssa voi olla yhtään parempi vaihtoehto kuin tehdä itse leikkaukset, ottaa aikalisä ja suunnitella mahdolliset kuntaliitokset myöhemmin, asiantuntemuksella, huolella ja useamman kunnan kesken, siihen kehitys kuitenkin johtaa.

Olen pitänyt RKP:tä asiapuolueena ja sen edustajia asialinjalla olevina, mutta C-G Mangs vetoaa mielestäni aika populistisesti lasten tulevaisuuteen.

Taas hän pahoittelee virheellisten uutisten leviämistä, voi niitä ollakin, mutta Mangsilla(kin) olisi ollut vuosia aikaa esittää liitoksen vastustajille asia-argumentteja (siis vastaväitteitä) pieniin ja suurin asioihin - yhtäkään ei ole näkynyt - varmasti mediassa olisi ollut tilaa. Nyt on sitten jotenkin viimehetken hädän merkit ilmassa.

Syyttäköön itseään huonosta tiedotuksesta ja informoinnista ja ammattitaidottomuudesta näissä asioissa, niin kuin koko paikallinen RKP:kin.

Rafael Hellsten

veroasiantuntija

Hämeenlinna