”Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?”

”Nasaretistako?” mies kysyi. ”Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?” ”Tule, niin näet.”

Kun luki edellisen lehden (SS 6.8.) hymyjä ja hampaita -palstaa, tuli väkisin mieleen yllämainittu vanha tarina, joka näyttää sopivan nykymaailmassakin moneen asiayhteyteen.

Hymyjä ja hampaita -osiossa oli hieman epämääräistä kommenttia 21.8. järjestettävästä Sälgrund-illasta ja sen tähden näen asiakseni oikaista virheellisiä väittämiä tapahtumasta.

Aiemmin olen itsenäisesti ideoinut ja esittänyt kaupungin johtoon, että voitaisiin järjestää pienimuotoinen tapahtuma Kaskisten mökkiläisille. Kaupunginjohtaja otti nyt asiasta vaarin ja teki päätöksen, että kaupunki kustantaa illan (vaatimaton kustannus / capita).

Kirjoituksessa väitetään, että mökkiläisparlamentti ei tapahtumaa järjestä. Tämä on väärin kerrottu. Mökkiläisparlamentti nimenomaan järjestää tapahtuman.

Muun muassa suunnitteli illan aikataulun, ideoi ohjelman, sopi esityksen, hankki musikantit, laati ilmoitukset, organisoi ruokailun, tulosteli ja kävi laittamassa ilmoituksia kaupungille, sai muita tukijoita mukaan jne. Tämä on nimenomaan järjestämistä.

Kaupungin aloitteesta ilta päätettiin ulottaa kaikille avoimeksi. Se on mielestäni erittäin hyvä asia. Toivon, että rentoon iltaan ottaa osaa niin kaupunkilaiset kuin mökkiläiset. Toivon illan lähentävän osaltaan kaupunkilaisia ja mökkiläisiä, niin kuin tapahtumissa pruukaa usein tapahtua.

Kaupungin osuudeksi jäi kustantaa tapahtuma, pois lukien kahden yrityksen sponsoroimat osuudet. Ja jos Sälgrundissa aikoo tapahtuman järjestää, on se käytännössä mahdotonta ilman alueen toimija-yritystä, olipa hän sitten minkälainen viskaali tahansa.

Yhteistyöterveisin,