Yhdenvertaisuutta, tasapuolisuutta

Tässä yhteiskunnassa on todella paljon epäkohtia, esimerkiksi pienituloiset eläkeläiset, joilla ei ole ansaittua työeläkettä. He ovat rakentaneet pienen kodin itselleen, vanhuuden päiviä varten. Sitten kun toinen tulee niin huonoon kuntoon, ettei pärjää enää kotona, joutuu palveluasumisasuntoon.

Annas olla, kun lasketaan mitä se asuminen maksaa, niin tullaan kysymykseen, onko sinulla säästöjä? Ja omistatko sen kodin? Nyt kun omistat sen pienen kodin, et saakaan mitään asumistukea sinne palveluasumiseen, enempää kuin hänkään, joka vielä jää kotiin, ei saa mitään.

Suuri vääryys, kun koko ajan toitotetaan, että sinua tuetaan kaikin mahdollisin tavoin, että pärjäät siellä kotona mahdollisimman kauan. Eikö tässä kohtaa olisi edes sen asumistuen tarve? Kyllä niille maksetaan, jotka ovat työtävieroksuvia: vuokrat, sähköt, vesi, ruuat, vaatteet ja jos on lapsia, korotettua lapsilisää. Vielä annetaan rahaa käteen, että saat kaljaa.

Meitä pienituloisia eläkeläisiä on paljon. Meitä, jotka ovat rakentaneet sen pienen kodin ja maksaneet itsellemme. Sen omistamine on kirous, olet maksanut verot ja maksat eläkkeestäsi jatkuvasti veroa. Kun tulee se aika, että yhteiskunnalta tarvitsisi saada edes jotain avustusta elämiseesi, et mitään saa. No, myy se talo. Kuka ostaa? Ilmaiseksi pitäisi antaa. Huolitaanko sitä ilmaiseksikaan syrjäkylillä, jossa ei ole töitä. Omistamisesta on aina pakolliset kulut.

Me pienellä eläkkeellä olevat olemme tuskin kolmannen luokan kansalaisia. Ihmisarvo meillekin, jotka olemme sotien jälkeen rakentaneet tämän niin kutsutun hyvinvointivaltion. Onko se sitä kaikille tasapuolisesti? Tehkää päättäjät jotain ja pian!

Monien puolesta

Metsälä

Kristiina