Yhtä mieltä Kaskisissa

Nyt Kaskisissa tulilinjalle on joutunut kaupunginjohtaja Minna Nikander. Vaikuttaa siltä, että kaupunginjohtajan kaatajien kuppi meni nurin, kun kaupunginjohtaja työssään on kunnioittanut vuoden 2019 neuvoa-antavan kansanäänestyksen Närpiö-kuntaliitokselle kielteistä tulosta. Kaatajaryhmän tavoitteet vesittyivät. Kun ei voi kuntaliitospäätöksen hylänneelle kaupunginvaltuustolle kiukutella, syntipukiksi on otettu kaupunginjohtaja.

Kuntalaki antaa luottamushenkilöille tietyissä tilanteissa oikeuden erottaa viranhaltija. Hyvä muistaa kuitenkin ikivanha Olaus Petrin tuomarinohje: Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan.

Samaan aikaan Kaskisten kaupunki kamppailee syvissä talousvaikeuksissa ja tarvittaisiin kaikki energia työhön paremman tulevaisuuden hyväksi. Nyt ei ole aika rapauttaa organisaation toimintakykyä ja yhteistyötä.

Tapa, jolla kaupunginjohtajaa vastaan hyökätään, on ylittänyt kaikki kohtuuden rajat – kuin myös asian käsittelyn viipyminen. Taitaisi olla vaatimusten allekirjoittajissakin peiliin katsomisen paikka.

On kunnioitettavaa kaupunginjohtaja Minna Nikanderin vastuullinen toiminta, kun hän on oman työnsä ohella paikannut muiden johtoryhmän jäsenten poissaoloja. Pienessä organisaatiossa tulee vastuun ottajalle välillä kohtuutontakin työkuormaa.

Me allekirjoittaneet valtuustoryhmät haluamme ilmaista tukemme kaupunginjohtaja Minna Nikanderille hänen työssään kaskislaisten ja Kaskisten kaupungin hyväksi.

Kaskisissa 28.10.2020

Valtuustoryhmät:

Sosialidemokraatit

Perussuomalaiset

Vasemmistoliitto

Vihreät