Yksi luonnontuotteidemme hyväksikäyttäjä syksyisin

Miksi kirjoitan? Olen itse 64 v. aktiivinen luonnossakulkija. Tiedän, että meitä samanikäisiä näkee luonnossa enemmän kuin lapsiamme tai lapsenlapsiamme. Itsellä on myös peiliin katsomista, koska en ole vienyt heitä luontoon tutustumaan sen antimiin. Meillä on tietoa ja taitoa antaa tätä osaamistamme jälkipolvillemme. Heillä taas on tietotaitoa tallentaa tämä tieto ja paikantaminen meidän muististamme.

Mutta miten me sen jaamme?

Viedään lapsia jo nuorena metsään. Koulut: metsäretkiä syksyisin mieluummin vanhempien kanssa vaikka viikonloppuisin. Urheiluseurat: ei aina toimintaa sisätiloissa, vaikka se on mukavaa. Aktiivinen luonnossa liikkuminen ilman valmiita kuntopolkuja, luonnon muokkaamia vastuksia hyväksikäyttäen. Luonto on niin ihmeellinen, sen hyväksikäytössä ei ole rajoja.

Sitten mielestäni yksi tärkeimmistä. Kansalaisopisto: syksyisin tärkein kurssi, luonto ja sen tuotteiden hyväksikäyttö omiin tarpeisiimme.

Uskon, että meitä tiedonantajia ja opastajia löytyy ikäluokastamme ehkä vähän vastentahtoisesti, mutta tulevaisuutta ajatellen riittävästi.

Karhu-Mauri

Pluumi