Tilaajalle

Henrik Antfolkista tehty työsuojeluilmoitus

Kristiinalaisesta kaupunginvaltuutetusta ja kaupunginhallituksen jäsenestä Henrik Antfolkista (r.) on tehty työsuojeluilmoitus kaupungille.

Ilmoituksen jätti lapväärttiläinen Kirsi Widberg, joka työskentelee osastonhoitajana kaupungin ylläpitämässä Åldersron palvelukodissa Peruksessa. Widberg ei halua ainakaan tässä vaiheessa kertoa, mistä asiassa on kyse.

– En tässä kohtaa lähde spekuloimaan sitä lehdistölle, hän kertoi viime viikolla.

Kristiinan hallintojohtaja Dan-Anders Sjöqvist vahvistaa, että ilmoitus on jätetty kaupungille.

– Se on ilmoitus työsuojelupäällikölle kaltoin kohtelusta eli epäasiallisesta kohtelusta. Se on jätetty syyskuun alkupuolella, ja kuulemiset ovat olleet molemmin puolin, Sjöqvist kertoi tiistaina.

Koska kyse on kaupungin työntekijästä, työnantajan on käsiteltävä asia. Tapaus on valmistelussa. Tarkoitus on, että kaupunginhallitus ottaa työsuojeluilmoituksen käsittelyyn 4. marraskuuta.

Antfolk kertoo, että tapaus liittyy sairaalanmäellä järjestettyyn seminaariin, joka alkoi kello 15. Sinne pääsi vain viisi luottamushenkilöä. Antfolkin mukaan Widberg lähetti seminaarin jälkeen kirjeen, jossa väitti, että luottamushenkilöt suhtautuvat välinpitämättömäsi sairaalanmäkeen.

Seminaarin ajankohta oli Antfolkista huono, koska monet ovat töissä iltapäivällä. Hän itse ei päässyt paikalle, koska ajoi koko päivän kauraa.

– Jos kirjoittaa tällaista, voi olla, että tulee vastaus, joka ei ehkä maistu niin hyvältä. Soitin Widbergille. Ehkä olisin voinut antaa sen puhelun olla, Antfolk kertoo.

Tiukkalaisella Antfolkilla on runsaasti merkittäviä luottamustoimia.

RKP on valinnut hänet valtuustoryhmän puheenjohtajaksi.

Lisäksi hän toimii kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana, ruotsinkielisen koulutuslautakunnan puheenjohtajana ja kuuluu muun muassa kaupunginhallituksen henkilöjaostoon.

Lotta Kallio