Kristiinan puutalokeskustassa roihusi kaksi paloa - palopäällikkö kehuu nuorisojoukon ripeyttä

Kristiinan Kantakaupungissa roihusivat jälleen liekit, tällä kertaa tulipaloja oli kaksi.

Ensimmäinen tulipalo syttyi Miilukujan varrella sijaitsevassa vanhassa varastorakennuksessa puoli viideltä sunnuntaina aamuyöstä. Toinen, tuhoisampi palo tapahtui pari tuntia myöhemmin Itäisen Pitkäkadun varrella. Palolaitos sai siitä hälytyksen kello 6.55.

Molemmissa tapauksissa tuleen syttyivät samantyyppiset varastorakennukset.

– Toisen seinä syttyi ihan kunnolla. Rakennus paloi avoliekillä kun tulimme paikalle, päivystävä palomestari Kaj Enqvist viittaa Itäisen Pitkäkadun onnettomuuteen.

Etäisyyttä näillä kahdella kohteella on 200–300 metriä. Itäisen Pitkänkadun palanut varasto sijaitsee myös lähellä viikko sitten entisen päiväkodin mäellä palanutta mökkiä.

Enqvist kertoo, että palolaitos sai Itäisen Pitkänkadun palon onneksi rajattuksi yhteen rakennukseen. Tulen leviämisvaara alueella oli suuri.

Miilukujan varrella liekit ehtivät tuhota varaston kadun puoleista seinää pieneltä alueelta. Ohikulkenut nuorisojoukko äkkäsi palon ja teki hätäilmoituksen.

– Se oli erinoimaisen hyvin toimittu. He tekivät alkusammutuksen ja herättelivät naapureita. Kehuja heille, päivystävä palomestari kiittelee.

Yksi hälytyksen tehneistä nuorista kävi herättämässä naapuritalossa asuvan Hannes Kangasniemen.

– Ne lähtivät ravintolasta ja ajoivat tuolla alahaalla ja näkivät, että tuossa on valkea. Nuoret peruuttivat takaisin ja heistä yksi tuli luokseni ja herätti minut.

Rakennuksen seinä oli täysin liekeissä puoliväliin saakka kun Kangasniemi ehti palopaikalle. Hän kertoo kantaneensa nuorten kanssa kolme-neljä sangollista vettä kotinsa alakerrasta. He saivat sammutettua liekit ennen kuin palokunta saapui.

– Heti kun tuoimme kaksi ensimmäistä sangollista näimme, että saadaan sen hallintaan. Palokunta tuli aika äkkiä. Se oli kymmenen minuuttia, Kangasniemi kertoo.

Sunnuntaiaamun palot olivat järjestyksessään kolmas ja neljäs Kantakaupungissa vain muutaman viikon sisällä. Miilukujan paloa sunnuntaina puolilta päivin tutkinut Enqvist epäilee tuhopolttajan olleen asialla.

– Kaikki merkit viittaavat siihen. Epäilemme, että tämä on tahallaan sytytetty.

Minkälaisia nämä merkit käytännössä ovat?

– Ulkoseinä on syttynyt tuleen niin siinä ei ole sähköä, eikä mitään luonnollista syytä, tässä ainakin. Näissä aikaisemmissa (paloissa) en ole ollut mukana, niin en osaa sanoa. Mutta mitä olen ymmärtänyt, ei niissäkään rakennuksissa ollut sähköä.

Lotta Kallio

>>>>>>> Stashed changes