Tilaajalle

Merikaupungin joulukodit avaavat ovensa 7. joulukuuta

Kristiinassa järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Merikaupungin joulukodit -tapahtuma, jossa viisitoista kotia avasi ovensa vierailijoille. Vettä losotti taivaan täydeltä, mutta koiranilmasta huolimatta tapahtuma houkutteli 600–700 kävijää. Järjestäjät olivat tyytyväisiä, eikä vähiten siksi, että markkinointibudjetti oli nolla.

Tänä vuonna joulukodit avaavat ovensa lauantaina 7. joulukuuta. Valitettavasti edellisessä Suupohjan Sanomien ilmoituksessa oli väärä päivämäärä.

Markkinointiin on saatu avustusta, ja tapahtumaan odotetaan 1 000 kävijää.

Mukana on sama määrä käyntikohteita kuin viime vuonna. Yhtä lukuun ottamatta kaikki sijaitsevat Kantakaupungissa. Itäpuolella on yksi joulukoti. Sympaattisen tapahtuman ei ole tarkoitus kasvaa jättiläiseksi.

– Tapahtumassa on kuusi tuntia aikaa tutustua joulukoteihin. Ihmiset haluavat istua alas ja jutella, tapahtumaa muiden vapaaehtoisten kanssa järjestävä Maarit Rosengård kertoo.

1700-luvulla rakennetun Jäätelöbaarin talon yläkerrassa asuvat Reija Ådjers ja Hilkka Wilhelms avaavat kumpikin oman kotinsa ovet vierailijoille myös tänä vuonna. Ådjers yllättyi, kun viimeksi vierasvihossa oli yli 200 kävijän nimi. Vanhassa talossa asuminen kiinnostaa ja hän sai vastata moniin kysymyksiin siitä lähtien, millaisia lattialistoja kotiin on laitettu.

Joulukodeissa on ohjelmaa. Pääsee ihastelemaan kylien jouluristejä, nauttimaan kahvipöydästä ja ostoksille joulupuotiin. Jouluisia sävelmiä loihtii trubaduuritonttu.

Lotta Kallio