Tilaajalle

Österman erosi hämmingin takia puheenjohtajuudesta

Kaskisten kokoomuksen puheenjohtaja Jarkko Österman on eronnut paikallisyhdistyksen puheenjohtajan tehtävästä. Hän ehti johtaa Kaskisten kokoomusta liki seitsemän vuotta. Hän jätti paikkansa sen jälkeen, kun Kaskisissa oli käyty dramaattinen liitosäänestys.

– Esiintymiseni aiheutti hämminkiä. Päätin, että olikohan tämä nyt tässä. Aion kuitenkin säilyä kokoomuslaisena.

Hämmingillä hän viittaa siihen, että hän oli valtuuston toissa maanantain liitoskokouksessa eri mieltä liitoksesta kuin kokoomuksen varsinainen valtuutettu Lars Piira. Piira jäävättiin liitosäänestyksestä, jolloin varavaltuutettu Österman otti hänen paikkansa. Piira tunnetaan Närpiön kuntaliitoksen kannattajana, mutta Österman äänesti liitosta vastaan.

– Olin eri mieltä kuin varsinainen valtuutettu. Se ei aiheuttanut ainakaan ymmärrystä. Ilmoitin kantani aiemmin, ja totesin, etten voi ruveta muuttamaan omaa mielipidettäni.

Oletko eronnut myös muista kunnallisista luottamustehtävistä?

– En ole tehnyt vielä mitään ilmoitusta. Katsotaan tilannetta. Mietin pikkuhiljaa asioita ja keskityn enemmän yritystoimintaan, tilitoimistoa Kaskisissa vaimonsa kanssa pyörittävä Österman vastaa.

Hän voi tarvittaessa toimia vielä varavaltuutettuna.

Jos Östermanin puheet ovatkin aiheuttaneet hämminkiä, hän on saanut valtuustopuheenvuorosta myös myönteistä palautetta.

– Sitä on tullut yllättäviltä tahoilta. Myös kokoomusta äänestäneet ovat kiitelleet sekä ruotsinkieliset. Tämä on hyvin mielipiteitä jakava tilanne.

Hän harmittelee, että valtuustossa liitosäänestys kulminoitui vain yhteen ihmiseen. Valtuusto päätti täpärästi äänin 9-8 säilyttää Kaskisten itsenäisenä. Hän olisi toivonut selkeämpää äänestystulosta, olipa se sitten ollut puolesta tai vastaan.

– Tämä raastaa aika pahasti kaupunkia. Lähes varmasti tulemme joutumaan liitokseen, mutta kuten sanoin (valtuustossa), olisi pitänyt selvittää mistä pitää leikata ja mitä se tarkoittaa kaupungille.