Tilaajalle

Presidenttiparilta kutsu itsenäisyyspäiväjuhliin

Viimeisen vuoden aikana paljon julkisuutta saanut karijokelainen lähihoitaja Tarja Parkatti sai viime viikolla mieluisaa postia.

- Yllätyin lehtipinoa selaillessani kun käteeni osui kirje, josta en ollut osannut edes unelmoida, iloitsee Parkatti.

Virallisin leimoin varustettu kirje sisälsi kutsun tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja hänen vaimonsa Jenni Haukion järjestämälle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

- Tämä on kyllä kaikista näistä lukuisista huomionosoituksista ja saamastani julkisuudesta kaikkein suurin. Arvostan tätä tosi paljon ja arvostan sitä, että oma toimintani vanhustenhoidon esille tuomisesta on huomattu myös maan johdossa, kommentoi Parkatti.

Itsenäisyyspäivän juhlanvastaanoton teemana on tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu. Presidenttipari kutsuu juhlavastaanotolle henkilöitä, jotka toiminnallaan edistävät luotettavan tiedon välittämistä ja yhteiskunnallista keskustelua.

Tarja Parkatti toi julki Kristiinankaupungissa sijainneen Hoivakoti Ulrikan hoito-olosuhteisiin ja hoidon puutteisiin liittyvät asiat. Hänen ansiostaan vanhustenhoito tuli julkisen keskustelun aiheeksi. Sen seurauksena monissa hoitopaikoissa on tehty parannuksia ja maan hallitus on joutunut ottamaan kantaa hoitajamitoitukseen.

Parkatti on saanut vuoden aikana paljon tunnustusta toiminnastaan. Suupohjan Sanomat valitsi hänet helmikuussa Suupohjan Vuoden naiseksi.

Olli Pursiainen