Suupohjan Sanomat lukijan suosikkien joukossa

Paikallis- ja kaupunkilehtien yhteiseen Suuret lehtipäivät -tapahtumaan Tampereella torstaina ja perjantaina osallistui yli 200 edustajaa. Iltatilaisuudessa palkittiin eri sarjoissa parhaita lehtiä. Lukijan suosikkilehden valitsi tällä kertaa Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja, nykyinen Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän tutustui kaikkiin 117 tilattavaan kilpailussa mukana olleeseen paikallislehteen ja kaupunkilehteen ja valitsi niistä omasta mielestään viisi parasta Lukijan valintana finaaliin. Suupohjan Sanomat oli yksi viidestä finalistista.

Pentikäinen kehui kaikkien viiden finalistilehden tasoa. Niissä kaikissa oli kantaaottavia, paikallisia asioita ajavia juttuja ja kuvakerronta osin jopa kansainvälistä tasoa. Pentikäisen valinta lukijan suosikiksi oli lopulta Östnyland.

-Sijoittuminen viiden parhaan joukkoon nimenomaan Lukijan valinta -sarjassa kertoo siitä, mitä me lehden tekijöinä tavoittelemme. Emme tee lehteä itsellemme emmekä kilpailujen arvostelijoille, vaan lukijoille. On ilo huomata, että niinkin arvostettu ja kokenut lehden tekijä ja kirjoittaja kuin Mikael Pentikäinen arvostaa samoja asioita, kommentoi Suupohjan Sanomien päätoimittaja Olli Pursiainen finaalipaikkaa.

Ruotsinkielinen paikallislehti Syd-Österbotten voitti kaksi tai useamman kerran ilmestyvien lehtien sarjassa parhaan lehden tittelin. Kilpailuun osallistuneista 87 lehdestä suurin osa ilmestyy vain kerran viikossa.

>>>>>>> Stashed changes