Tilaajalle

Uusi yrittäjä Isojoen pitseriaan

Isojoen Kirkonkylässä avautuu uusi pitseria- ja kebabravintola ensi vuoden alussa.

Ravintolaa alkaa pyörittämään Kristiinan Kantakaupungissa pitkään asunut Cenk Kahraman. Uusi ruokapaikka tulee samoihin tiloihin, missä on toiminut Isojoella pitseria aiemminkin.

Parhaillaan tiloissa tehdään mittavia kunnostustöitä. Muun muassa väliseinä viereiseen liiketilaan on puhkaistu auki ja uutta, entistä isompaa keittiötä rakennetaan pitserian takaosaan. Niin sanotulle uudelle puolelle tulee lisää pöytäpaikkoja ruokailijoille ja leikkinurkkaus lapsille.

– Ajattelin avata paikan ensi vuoden tammi-helmikuussa, koska haluan tehdä kaikki ihan viimeisen päälle. Lisää tilaa tulee noin 90–100 neliömetriä, Kahraman kertoo.

Pohjois-Turkista kotoisin oleva Kahraman on työskennellyt pitkään ravintola-alalla. Hänet muistetaan muun muassa pitseria Milanosta Kristiinan Kantakaupungista. Viime ajat hän on vetänyt pitseria Napolia Karvian keskustassa. Ympyrä sulkeutuu Isojoen osalta.

– Ensimmäistä kertaa kun tämä paikka avattiin, olin ihan alussa tekemässä remonttia täällä. Siitä on nyt noin kymmenen vuotta aikaa, ehkä ylikin. Nyt palaan takaisin, kun edelliset yrittäjät lähtivät Varkauteen.

Isojoelle yrittäjäksi Kahramanin houkuttelee muun muassa liiketilan hyvä sijainti keskustassa ja se, että hänen työmatkansa lyhenevät huomattavasti jatkossa. Kristiinasta kodin rappusilta on Karvian pitseriaravintolaan 86 kilometrin matka. Kesäisin yhdensuuntaiseen työajoon hujahtaa helposti tunnin verran, talvisin huonolla kelillä toista tuntia. Matkantekoa ei ainakaan helpota Honkajoen ja Karvian välinen metsäosuus, missä tie on kapea ja mutkainen.

– Nyt tiedän pikkuisen, miltä rekkakuskeista tuntuu, Kahraman naureskelee.

Kahraman kehuu Karviaa. Paikkakunnalla on ollut hyvä yrittää, sillä ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita. Myös Karvian kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma saa vuolaat kehut yrittäjältä.

Vielä Cenk Kahraman ei ole varma, mitä hän aikoo tehdä Karvian pitserian kanssa. Yksi vaihtoehto on siirtää pitseria tai pistää paikka myyntiin.

Uudesta alusta Isojoella hän on innoissaan. Tutulle paikkakunnalle on jälleen mukava palata.

Remontit eivät jää vain talveen, sillä kesällä vasara paukkuu jälleen. Pitserian eteen aiotaan rakentaa laaja terassi katoksineen.

– Se tulee koko ikkunoiden leveydeltä. Täällä käy poikkeamassa paljon turisteja kesäisin. Haluan kiittää myös vuokraisäntää siitä, että hän haluaa kannustaa meitä remonttiin.

Parhaillaan Kahraman etsii henkilökuntaa Isojoelle. Ainakin asiakaspalvelussa olisi tarjolla töitä.

Pitsoja hän aikoo valmistaa samoilla hyviksi havaituilla resepteillä kuin aikoinaan Milanossa Kristiinassa.

– Pitsat maistuvat italialaisilta, kebab turkkilaiselta, grilliruoka suomalaiselta ja salaatit kansainvälisiltä, Kahraman lupaa.

Taannoisella nuorten ja Isojoen päättäjien kyselytunnilla Koulukolmion oppilaat kysyivät, tuleeko Isojoelle uutta kebab-pitseriaa. Tilat Kirkonkylässä ehtivät olla tyhjillään muutaman kuukauden sen jälkeen, kun edellinen yrittäjä Muhammed Ergene sulki pitseriansa kesän lopussa ja muutti Varkauteen.

Lotta Kallio