Tilaajalle

Vuoden päästä tässä seisoo Kaskisten uusi palvelukeskus

Suunnitelmat Kaskisten uuden palvelukeskuksen rakentamisesta ottivat harppauksen eteenpäin viime viikolla.

Tekninen lautakunta päätyi esittämään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että Kaskinen valitsee palvelukeskuksen toimittajaksi Temporent-osakeyhtiön.

Yrityksen nettisivujen mukaan Temporent on nykyään osa Adapteo-ketjua, joka mainostaa itseään Pohjoismaiden suurimmaksi moduulitilojen eli parakkien toimittajaksi. Yrityksen Suomen konttori sijaitsee Vantaalla.

Kaskisten palvelukeskuksen pinta-ala on 1 200 neliömetriä. Rakennus on yksikerroksinen, ja se nousee nykyisen parakkiterveyskeskuksen ja Sulkukadun väliselle pysäköintialueelle.

Pytinkiin sijoitetaan Kaskisten 60-paikkainen päiväkoti, terveyskeskus ja perusturvan toimistot. Lisäksi saman katon alle tehdään tilat keskuskeittiölle.

– Se on valmis elokuussa 2020. Se on ollut lähtökohta ja vaatimus, Kaskisten teknisen osaston kanslisti Thomas Grönlund kertoo.

Jossain vaiheessa suunnitelmana oli, että palvelukeskukseen siirrettäisiin myös hammashoito Kaskisten sataman rakennuksesta, mutta tekninen lautakunta esittää, ettei siirtoa ainakaan toistaiseksi toteuteta.

Asiaa perustellaan kustannussyillä. Hammashoitolan siirtokuluiksi on arvioitu 60 000 euroa. Itse asiassa rahaa palaisi vielä enemmän, sillä jos palvelukeskuksen kokonaispinta-ala ylittää 1 200 neliömetriä, kaupunki joutuu rakentamaan myös väestösuojan.

Teknisen lautakunnan mukaan päiväkoti, perusturva, terveyskeskus ja keskuskeittiö täyttävät 1 200-neliön tilat kokonaisuudessaan.

Seitsemän yritystä oli halukas toimittamaan palvelukeskuksen Kaskisiin. Koska ensimmäisellä kierroksella mikään tarjouksen jättäneistä ei vastannut selvästi kyselyyn, pyysi tekninen keskus lisäselvityksiä.

Hankintailmoitusta tarkennettiin ja se julkaistiin Hilmassa elokuun lopussa.

Määräaikaan mennessä tällä toisella kierroksella tarjouksen jättivät Adapteo, Heikin talo, Parmaco, Peab, Teijo-talot, Temporent ja Wasagroup. Hakemuksista kuusi täytti vähimmäisvaatimukset.

Kaskinen valitsi jatkoneuvotteluihin Adapteon, Temporentin ja Parmaconin, koska ne saivat laadullisessa vertailuissa eniten pisteitä.

Lotta Kallio